Πολιτική

Κασσελάκης στο LSE: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σωστά, εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός

Κασσελάκης στο LSE: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σωστά, εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ LONDON SCHOOLS OF ECONOMICS (SOCIAL MEDIA / LONDON SCHOOLS OF ECONOMICS / EUROKINISSI)

«Κανείς δεν τον πίεσε να παραιτηθεί»

Τον Ανδρέα Παναδρέου ανέφερε ως «πολιτικό του ήρωα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συζήτηση στο London School of Economics, την οποία παρουσίασε ο Κέβιν Φέδερστοουν.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω γιατί είναι κάποιος που κατάφερε να ενώσει τη χώρα, εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού και διώξεων της Αριστεράς από τη Δεξιά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτώμενος σχετικά με τον πολιτικό του ήρωα.

«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έκανε στροφή στη στάση του για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν το ενστερνίζομαι αυτό, η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή από την αντίστοιχη ιστορία του ΠΑΣΟΚ και μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτσι. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να φέρει κάποιες πραγματικές κοινωνικές αλλαγές, να δημιουργήσει ένα κράτος πρόνοιας, να δημιουργήσει θεσμούς και να δημιουργήσει πραγματικά μια μεσαία τάξη στη χώρα και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην αρχή της συζήτησης, όταν ο Κέβιν Φέδερστοουν του LSE παρουσίαζε τον Στέφανο Κασσελάκη, χαρακτήρισε τον Τάιλερ Μάκμπεθ, σύντροφό του, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον διορθώνει: «Είναι ο σύζυγός μου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό επειδή «παλέψαμε σκληρά για να νομιμοποιηθεί» ο γάμος των ομοφύλων στην Ελλάδα.

Μιλώντας για την επαφή του με τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε: «Ένα μήνα πρις τις δεύτερες εκλογές (Ιούνιος 2023), ταξίδευα με τον Αλέξη Τσίπρα και μου είπε ”Στέφανε ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ολοκληρωτική ανανέωση και δύο είναι οι επιλογές. Είτε με νέο αρχηγό είτε με αλλαγή των πάντων μέσα στο κόμμα” και του απάντησα ”Άσε το δεύτερο. Ας αλλάξουμε τα πάντα. Μείνε εσύ στη θέση σου και θα αλλάξουμε τα πάντα”. Κανείς δεν τον πίεσε να παραιτηθεί. Οι περισσότεροι μεταξύ αυτών και εγώ ήθελαν να μείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε όπως να απομακρυνθεί και να ανανεωθεί το κόμμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ρώτησε κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πριν δημοσιεύσει το επίμαχο ερωτηματολόγιο στο iSyriza, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments