Live Σχολιασμός

Αγρότες: Τα τρακτέρ κατέκλυσαν το Σύνταγμα – Πάνω από οκτώ χιλιάδες έδωσαν το παρών

Αγρότες: Τα τρακτέρ κατέκλυσαν το Σύνταγμα – Πάνω από οκτώ χιλιάδες έδωσαν το παρών

Πηγή Φωτογραφίας: Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το pagenews.gr σας μετέφερε όλες τις εξελίξεις από το αγροτικό συλλαλητήριο

Συνολικά τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα ξεπερνούν τα 200, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου στις 6.30 το απόγευμα πάνω από 6.000 αγρότες έδιναν το παρών στο συλλαλητήριο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αγρότες θα παραμείνουν στο Σύνταγμα έως αύριο το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αποχωρούν τμηματικά και συντεταγμένα, όπως ήταν και η προσέλευσή τους στην Αθήνα.

Οι Έλληνες αγρότες όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ.

Σε ισχύ τέθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε: «Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Σταθερή στις θέσεις της η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση αποφεύγει την ανοιχτή αντιπαράθεση με τον αγροτικό πληθυσμό και εμμένει στο μήνυμα του διαλόγου. Ταυτόχρονα, όμως, έχει περιορίσει τα περιθώρια προσδοκιών, θεωρώντας ότι οι έκτακτες παροχές έχουν πλέον ολοκληρωθεί, καθώς προτεραιότητα αποτελεί η αξιόπιστη εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ενδεικτική η δέσμευση την οποία επανέλαβε σε χθεσινή συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για συζήτηση που αφορά ένα από τα θεσμικά θέματα που διεκδικούν οι αγρότες: έναν δικαιότερο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. «Να υπάρχει μόνιμη λύση σε συνεννόηση με τους αγρότες» είπε ο πρωθυπουργός, παραπέμποντας στον επόμενο χρόνο, το 2025. «Το θέμα μας είναι», υπογράμμισε, «πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε τον πρωτογενή τομέα δομικά πιο ανταγωνιστικό».

21:00

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα 

20:15

Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η συνάντηση Μητσοτάκη – Θεσσαλών αγροτών

Όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

20:00

Τι θα κάνουν οι αγρότες μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Τα τρακτέρ θα μείνουν στο Σύνταγμα το βράδυ και όσοι ήρθαν με τα πούλμαν, θα φύγουν με αυτά. Στη συνέχεια, όλοι θα επιστρέψουν στα μπλόκα για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

19:45

Κλιμάκιο 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Μανόλης Χνάρης, Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε: «Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμβολίζει την ισχυρή μας βούληση να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα. Η εκρηκτική αύξηση του κόστους παραγωγής, η κακή διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ, τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, καθώς και η έλλειψη εργατών γης έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε απόγνωση».

19:23

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου

Δίπλα από τους αγρότες στο Σύνταγμα βρέθηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά», Αλέξης Χαρίτσης.

Αμέσως μετά δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα υποδεχόμαστε τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην Αθήνα. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Είναι δίκαιος γιατί το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί, αλλά οι τιμές παραγωγού παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές. Γιατί οι αποζημιώσεις είναι ανεπαρκείς και αργοπορημένες. Γιατί οι παράνομες ελληνοποιήσεις δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για την εγχώρια παραγωγή. Γιατί απουσιάζει οποιαδήποτε στρατηγική για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και για το πώς οι άνθρωποι θα μείνουν στον τόπο τους. Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που με την πολιτική της γεννά τα προβλήματα επιβίωσης αγροτών και κτηνοτρόφων, τους εξαπατά, τους εμπαίζει και επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον αγώνα τους.

19:10

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα από το Σύνταγμα

«Χαιρετίζουμε εδώ στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ελλάδας, τους Έλληνες αγρότες. Ο αγώνας είναι δίκαιος, τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Είμαστε στο πλευρό τους. Όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Αγροτών στο Σύνταγμα.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία. Πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει τις αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους όταν είναι να δώσει λεφτά για τους αγρότες, όταν είναι να δώσει αποζημιώσεις, όταν είναι να δώσει για τον λαό και απλόχερα να τα δίνει σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε καταλήγοντας:

«Εγγυημένες τιμές τώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα, 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα το ρεύμα. Αυτά ζητάνε οι αγρότες. 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Υποδομές στην αγροτική παραγωγή, φθηνό κόστος παραγωγής. Οι έμποροι και οι βιομήχανοι πουλάνε πολύ ακριβά στους αγρότες εφόδια και μέσα και την άλλη ώρα τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές. Τώρα να έρθουν εγγυημένες κατώτερες τιμές. Να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων και να παρθούν μέτρα για να ανασάνει η ελληνική αγροτιά, έτσι ώστε να έχουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι να την πληρώνει ο λαός.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες».

19:00

 Φοιτητικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

18:28

Μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας είναι γεμάτη από τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα και ο κόσμος πολύς, αφού στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά».

 

18:10

Αγρότες: Στο Σύνταγμα με τρακτέρ ο Στέφανος Κασσελάκης πριν τη “μάχη” της Πολιτικής Γραμματείας

Στο Σύνταγμα, στο πλευρό των αγροτών που έχουν «βουλιάξει» με τα τρακτέρ τους το κέντρο της πρωτεύουσας, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης λίγη ώρα πριν την έναρξη της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του.

Συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τους αγρότες και αναμενόταν να κατευθυνθεί προς την Κουμουνδούρου. Το κλίμα εκεί δεν αναμένεται να είναι τόσο θερμό για τον ίδιο όσο αυτό που του επιφύλαξαν οι αγρότες έξω από τη Βουλή.

17:45

Πως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα [vid]

Με αναφορές στην είσοδο των τρακτέρ στην πόλη ο ξένος Τύπος κάνει αναφορές στο σημερινό συλλαλητήριο των αγροτών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:24

Ποια τα αιτήματα των αγροτών 

«Θα δώσουμε τον τόνο και την απαίτηση από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μας», λέει για το σημερινό συλλαλητήριο ένας από τους αγρότες που θα συμμετέχουν σε αυτό, ο πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.

Οι αγρότες ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας άμεση αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία, μείωση του κόστους του ρεύματος, άμεση βελτίωση στους όρους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και μείωση του κόστους του αγροτικού πετρελαίου.

Από τα παραπάνω, το ουσιαστικό αίτημα που απομένει, μετά από τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό (καθώς έλαβαν ικανοποιητικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, προτάσεις για τα υπόλοιπα, με χαρακτηριστικότερο το σχέδιο για το ρεύμα), είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.

Η κυβέρνηση απάντησε σε αυτό το αίτημα με επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, ύψους 83 εκατομμυρίων ευρώ και δέσμευση ότι η προκαταβολή ύψους 40 εκατ. ευρώ από την επιστροφή του ΕΦΚ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου. Οι αγρότες, όμως, δεν ικανοποιήθηκαν με τον ΕΦΚ και διεκδικούν αφορολόγητο, ζήτημα που χαρακτηρίζουν «άμεσο και επιτακτικό».

Μεταξύ άλλων, αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, με κυριότερο το γάλα, στο 6% από 13% (με το σκεπτικό ότι θα βοηθήσει τους καταναλωτές και θα τονώσει την απορρόφηση των αγροτικών και ζωικών προϊόντων), άμεση πληρωμή των επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ, αλλά και προστασία των τιμών παραγωγού από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ολοκλήρωση από το ΥΠΑΑΤ της δικασικασίας των ελεγκτικών μηχανισμών.

Επίσης ζητούν ρύθμιση των δανείων των κτηνοτρόφων με διαγραφή 80% του κεφαλαίου και των τόκων και αποπληρωμή του υπολοίπου 20% σε 15 χρόνια, άμεση υλοποίηση των μέτρων για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από φωτιές και πλημμύρες, σχέδιο ανασυγκρότησης της υπαίθρου, εξασφάλιση ρευστότητας των αγροτοκτηνοτρόφων κ.α..

17: 15

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ διαρκώς ακούγονται συνθήματα που σχετίζονται με τον αγώνα των αγροτών, καθώς και κόρνες από τα τρακτέρ.

16:50

Δείτε τον κυκλοφοριακό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας

16:30

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ των αγροτών που μετέβησαν από την περιφέρεια για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

16:25

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αγίου Κωνσταντίνου και σε μέρος της Πανεπιστημίου

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και στο Τμήμα της οδού Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής έως την πλατεία Ομονοίας

16:11

Την πλατεία Ομονοίας έχουν κατακλέισει τα τρακτέρ από το δεύτερο κομβόι των αγροτών

16:00

Έφτασαν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ 

Με βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς, τί θα φας;», οι αγρότες από την κεντρική Ελλάδα ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το ταξίδι τους που άρχισε χθες το πρωί και διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας.

Δείτε βιντεο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος:

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

30.04.2024 | 10:39

Δίκη για το Μάτι: Παραγγελία Αδειλίνη για το ενδεχόμενο έφεσης στη δικαστική απόφαση για τις ποινές

30.04.2024 | 10:36

Πρωτομαγιά: Τραβούν «χειρόφρενο» τα μέσα μεταφοράς, ποια και πώς θα κινηθούν -Χωρίς πλοία η χώρα

30.04.2024 | 10:34

Τέλος στα βαριά πρόστιμα των 200 ευρώ το Πάσχα -Ποιες παραβάσεις πηγαίνουν… διακοπές

30.04.2024 | 10:25

Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα διευκρινίζει η ΓΣΕΕ

30.04.2024 | 10:18

El Pais: «Αόρατα θύματα στη Γάζα οι ηλικιωμένοι»

30.04.2024 | 10:14

Politico: Θα αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση Πολεμικό Προϋπολογισμό;

30.04.2024 | 10:08

Ο "σκιώδης" στόλος της Ρωσίας απειλεί τη Σουηδία

30.04.2024 | 10:07

Euroleague: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στη μάχη των πλέι οφ - Τι ώρα παίζουν

29.04.2024 | 16:24

Λευτέρης Σουλτάτος: Η ανάρτηση για τα πέντε χρόνια γάμου με τη Βάσω Λασκαράκη

29.04.2024 | 16:16

Ρέα Τουτουντζή: «Και μπότοξ και βιταμινούχες ενέσεις κάνω» [vid]

29.04.2024 | 16:09

“Άβαφη και με μαγιό”: Η Μενεγάκη ποζάρει στο παράθυρο απαλλαγμένη από έγνοιες

29.04.2024 | 16:03

Δανάη Μπάρκα - Βίκυ Σταυροπούλου: Χορεύουν το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι στο σαλόνι

29.04.2024 | 15:56

Πάνος Κοκκινόπουλος: Παλιά υπήρχαν λιγότερες γυναικοκτονίες γιατί οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες

29.04.2024 | 15:40

Καλομοίρα: «Αν ο Γιώργος με απατούσε, θα τον συγχωρούσα»

29.04.2024 | 14:01

Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος - Μεταφέρθηκε εκτάκτως τα ξημερώματα

29.04.2024 | 13:54

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσαν τώρα το διαζύγιό τους

30.04.2024 | 10:18

El Pais: «Αόρατα θύματα στη Γάζα οι ηλικιωμένοι»

30.04.2024 | 10:08

Ο "σκιώδης" στόλος της Ρωσίας απειλεί τη Σουηδία

30.04.2024 | 09:55

Νέα επίθεση των Χούθι εναντίον 2 εμπορικών πλοίων και 2 αμερικανικών αντιτορπιλικών

29.04.2024 | 11:50

Τι θα συμβεί αν αποσταθεροποιηθεί η Αίγυπτος

29.04.2024 | 11:19

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα πλήγματα του ρωσικού στρατού- Δέχεται πίεση ο ουκρανικός στρατός

29.04.2024 | 10:45

Ζοζέπ Μπορέλ για Ισραήλ - Χαμάς: «Δύο πλευρές μάχονται για την ίδια γη. Πρέπει να τη μοιραστούν»

29.04.2024 | 10:31

Γάζα: Προς εκ νέου άνοιγμα του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο

29.04.2024 | 09:54

Εντάλματα σύλληψης του Νετανιάχου και άλλων ισραηλινών αξιωματούχων εξετάζει να εκδώσει το ΔΠΔ

MUST READ

Live Σχολιασμός

Τέμπη ατύχημα Live: Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις - Στους 40 οι νεκροί

Στους 38 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση - Ζωντανά όλες οι εξελίξεις

01.03.2023 | 11:27

Πολιτική

Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την κρίση

Συνέδριο ΝΔ: Δείτε τι δήλωσαν στο pagenews.gr κυβερνητικά στελέχη, μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας

06.05.2022 | 19:59

Live Σχολιασμός

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής με 156 υπέρ,142 κατά, 1 παρών [Δείτε λεπτό προς λεπτό τι συνέβη στη Βουλή]

Πρόταση μομφής live: Καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, αν και τη στήριξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το pagenews.gr σας μετέφερε τη συζήτηση μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο.

30.01.2022 | 18:54

Live Σχολιασμός

Πρόταση μομφής: Δείτε τι έγινε την πρώτη ημέρα στη Βουλή

Πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ Live: Δείτε τι έγινε την πρώτη ημέρα της διαδικασίας της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

28.01.2022 | 18:27

Live Σχολιασμός

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Το pagenews.gr σας μετέφερε ζωντανά το κλίμα μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο

18.12.2021 | 15:49

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Μητσοτάκης: Χωρίς αρχή, μέση και τέλος το πρόγραμμα Κασσελάκη

26.04.2024 | 10:08

Ποιον προτιμά για αντίπαλο.

Πολιτική

Ιερή ανακωχή κηρύσσουν Αρχιεπίσκοπος και Μητσοτάκης

27.04.2024 | 08:30

Σε πολιτική σύγχυση η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Πολιτική

Economist: Επαναφέρει το όνομα του Μητσοτάκη ως πιθανό υποψήφιο για τη θέση της φον ντερ Λάιεν

26.04.2024 | 11:33

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται δημοσίως η πιθανότητα αυτή από το διεθνή έγκυρο Μέσο Ενημέρωσης

Πολιτική

Βελόπουλος σε βουλευτές: «Καλό θα ήταν να μην πάνε στην εκκλησία» [vid]

25.04.2024 | 11:31

«Σε μια εκκλησία το άγιο Πάσχα δεν πας για ψηφοθηρικούς λόγους»

Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Το κυβερνών κόμμα ανακάμπτει και συσπειρώνεται

27.04.2024 | 09:59

Στο 33,6% η Νέα Δημοκρατία.

Πολιτική

Αιχμές Σαμαρά κατά της κυβέρνησης

27.04.2024 | 10:34

"Ο Ελληνισμός της Κύπρου είναι άλλος μας εαυτός", υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δείτε live όλες τις εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς [pics,vid]

Το Ισραήλ και η Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται ξανά σε πόλεμο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δείτε live όλες τις εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς [pics,vid]

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θεσσαλία – Εικόνες βιβλικής καταστροφής [Live]

Σε δύο ανήλθαν οι νεκροί από την κακοκαιρία "Daniel" που πλήττει από χθες πολλές περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θεσσαλία – Εικόνες βιβλικής καταστροφής [Live]

Εκλογές: Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για οικονομία, συνεργασίες - Οι στιγμές έντασης στο debate

Τρεις ώρες κράτησε η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Εκλογές 2023 ντιμπέιτ – Debate 2023: Δείτε live τους πολιτικούς αρχηγούς [pics,vid]

Τέμπη ατύχημα Live: Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις - Στους 40 οι νεκροί

Στους 38 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση - Ζωντανά όλες οι εξελίξεις

Τέμπη ατύχημα Live: Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις για το πολύνεκρη τραγωδία

Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με διατάξεις του Ποινικού Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Η δίκη έγινε με νομοθεσία που διαμορφώθηκε το 2019 με διατάξεις ευμενέστερες για τους κατηγορούμενους, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης σχετικά με τη σημερινή δικαστική απόφαση για το Μάτι.

Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με διατάξεις του Ποινικού Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Μαρινάκης για το Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

"Η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία δεν έχουν καμία δυνατότητα ούτε καν σχολιασμού των αποφάσεων της δικαστικής εξουσίας", υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης

Μαρινάκης για το Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση ζητά ο Κασσελάκης – «Δίνει άλλοθι στις γυναικοκτονίες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του υποτιμούν τη γυναικεία φύση

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση ζητά ο Κασσελάκης – «Δίνει άλλοθι στις γυναικοκτονίες»

Υπουργικό Συμβούλιο: Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας -Εθνικό σχέδιο για ΑμεΑ, μπόνους παραγωγικότητας

Εθνικό σχέδιο για τα ΑΜΕΑ.

Υπουργικό Συμβούλιο: Εθνικό σχέδιο για ΑμεΑ, μπόνους παραγωγικότητας