Live Σχολιασμός

Αγρότες: Τα τρακτέρ κατέκλυσαν το Σύνταγμα – Πάνω από οκτώ χιλιάδες έδωσαν το παρών

Αγρότες: Τα τρακτέρ κατέκλυσαν το Σύνταγμα – Πάνω από οκτώ χιλιάδες έδωσαν το παρών

Πηγή Φωτογραφίας: Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το pagenews.gr σας μετέφερε όλες τις εξελίξεις από το αγροτικό συλλαλητήριο

Συνολικά τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα ξεπερνούν τα 200, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου στις 6.30 το απόγευμα πάνω από 6.000 αγρότες έδιναν το παρών στο συλλαλητήριο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αγρότες θα παραμείνουν στο Σύνταγμα έως αύριο το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αποχωρούν τμηματικά και συντεταγμένα, όπως ήταν και η προσέλευσή τους στην Αθήνα.

Οι Έλληνες αγρότες όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ.

Σε ισχύ τέθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε: «Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Σταθερή στις θέσεις της η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση αποφεύγει την ανοιχτή αντιπαράθεση με τον αγροτικό πληθυσμό και εμμένει στο μήνυμα του διαλόγου. Ταυτόχρονα, όμως, έχει περιορίσει τα περιθώρια προσδοκιών, θεωρώντας ότι οι έκτακτες παροχές έχουν πλέον ολοκληρωθεί, καθώς προτεραιότητα αποτελεί η αξιόπιστη εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ενδεικτική η δέσμευση την οποία επανέλαβε σε χθεσινή συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για συζήτηση που αφορά ένα από τα θεσμικά θέματα που διεκδικούν οι αγρότες: έναν δικαιότερο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. «Να υπάρχει μόνιμη λύση σε συνεννόηση με τους αγρότες» είπε ο πρωθυπουργός, παραπέμποντας στον επόμενο χρόνο, το 2025. «Το θέμα μας είναι», υπογράμμισε, «πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε τον πρωτογενή τομέα δομικά πιο ανταγωνιστικό».

21:00

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα 

20:15

Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η συνάντηση Μητσοτάκη – Θεσσαλών αγροτών

Όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

20:00

Τι θα κάνουν οι αγρότες μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Τα τρακτέρ θα μείνουν στο Σύνταγμα το βράδυ και όσοι ήρθαν με τα πούλμαν, θα φύγουν με αυτά. Στη συνέχεια, όλοι θα επιστρέψουν στα μπλόκα για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

19:45

Κλιμάκιο 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Μανόλης Χνάρης, Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε: «Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμβολίζει την ισχυρή μας βούληση να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα. Η εκρηκτική αύξηση του κόστους παραγωγής, η κακή διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ, τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, καθώς και η έλλειψη εργατών γης έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε απόγνωση».

19:23

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου

Δίπλα από τους αγρότες στο Σύνταγμα βρέθηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά», Αλέξης Χαρίτσης.

Αμέσως μετά δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα υποδεχόμαστε τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην Αθήνα. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Είναι δίκαιος γιατί το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί, αλλά οι τιμές παραγωγού παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές. Γιατί οι αποζημιώσεις είναι ανεπαρκείς και αργοπορημένες. Γιατί οι παράνομες ελληνοποιήσεις δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για την εγχώρια παραγωγή. Γιατί απουσιάζει οποιαδήποτε στρατηγική για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και για το πώς οι άνθρωποι θα μείνουν στον τόπο τους. Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που με την πολιτική της γεννά τα προβλήματα επιβίωσης αγροτών και κτηνοτρόφων, τους εξαπατά, τους εμπαίζει και επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον αγώνα τους.

19:10

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα από το Σύνταγμα

«Χαιρετίζουμε εδώ στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ελλάδας, τους Έλληνες αγρότες. Ο αγώνας είναι δίκαιος, τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Είμαστε στο πλευρό τους. Όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Αγροτών στο Σύνταγμα.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία. Πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει τις αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους όταν είναι να δώσει λεφτά για τους αγρότες, όταν είναι να δώσει αποζημιώσεις, όταν είναι να δώσει για τον λαό και απλόχερα να τα δίνει σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε καταλήγοντας:

«Εγγυημένες τιμές τώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα, 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα το ρεύμα. Αυτά ζητάνε οι αγρότες. 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Υποδομές στην αγροτική παραγωγή, φθηνό κόστος παραγωγής. Οι έμποροι και οι βιομήχανοι πουλάνε πολύ ακριβά στους αγρότες εφόδια και μέσα και την άλλη ώρα τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές. Τώρα να έρθουν εγγυημένες κατώτερες τιμές. Να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων και να παρθούν μέτρα για να ανασάνει η ελληνική αγροτιά, έτσι ώστε να έχουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι να την πληρώνει ο λαός.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες».

19:00

 Φοιτητικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

18:28

Μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας είναι γεμάτη από τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα και ο κόσμος πολύς, αφού στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά».

 

18:10

Αγρότες: Στο Σύνταγμα με τρακτέρ ο Στέφανος Κασσελάκης πριν τη “μάχη” της Πολιτικής Γραμματείας

Στο Σύνταγμα, στο πλευρό των αγροτών που έχουν «βουλιάξει» με τα τρακτέρ τους το κέντρο της πρωτεύουσας, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης λίγη ώρα πριν την έναρξη της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του.

Συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τους αγρότες και αναμενόταν να κατευθυνθεί προς την Κουμουνδούρου. Το κλίμα εκεί δεν αναμένεται να είναι τόσο θερμό για τον ίδιο όσο αυτό που του επιφύλαξαν οι αγρότες έξω από τη Βουλή.

17:45

Πως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα [vid]

Με αναφορές στην είσοδο των τρακτέρ στην πόλη ο ξένος Τύπος κάνει αναφορές στο σημερινό συλλαλητήριο των αγροτών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:24

Ποια τα αιτήματα των αγροτών 

«Θα δώσουμε τον τόνο και την απαίτηση από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μας», λέει για το σημερινό συλλαλητήριο ένας από τους αγρότες που θα συμμετέχουν σε αυτό, ο πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.

Οι αγρότες ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας άμεση αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία, μείωση του κόστους του ρεύματος, άμεση βελτίωση στους όρους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και μείωση του κόστους του αγροτικού πετρελαίου.

Από τα παραπάνω, το ουσιαστικό αίτημα που απομένει, μετά από τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό (καθώς έλαβαν ικανοποιητικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, προτάσεις για τα υπόλοιπα, με χαρακτηριστικότερο το σχέδιο για το ρεύμα), είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.

Η κυβέρνηση απάντησε σε αυτό το αίτημα με επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, ύψους 83 εκατομμυρίων ευρώ και δέσμευση ότι η προκαταβολή ύψους 40 εκατ. ευρώ από την επιστροφή του ΕΦΚ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου. Οι αγρότες, όμως, δεν ικανοποιήθηκαν με τον ΕΦΚ και διεκδικούν αφορολόγητο, ζήτημα που χαρακτηρίζουν «άμεσο και επιτακτικό».

Μεταξύ άλλων, αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, με κυριότερο το γάλα, στο 6% από 13% (με το σκεπτικό ότι θα βοηθήσει τους καταναλωτές και θα τονώσει την απορρόφηση των αγροτικών και ζωικών προϊόντων), άμεση πληρωμή των επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ, αλλά και προστασία των τιμών παραγωγού από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ολοκλήρωση από το ΥΠΑΑΤ της δικασικασίας των ελεγκτικών μηχανισμών.

Επίσης ζητούν ρύθμιση των δανείων των κτηνοτρόφων με διαγραφή 80% του κεφαλαίου και των τόκων και αποπληρωμή του υπολοίπου 20% σε 15 χρόνια, άμεση υλοποίηση των μέτρων για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από φωτιές και πλημμύρες, σχέδιο ανασυγκρότησης της υπαίθρου, εξασφάλιση ρευστότητας των αγροτοκτηνοτρόφων κ.α..

17: 15

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ διαρκώς ακούγονται συνθήματα που σχετίζονται με τον αγώνα των αγροτών, καθώς και κόρνες από τα τρακτέρ.

16:50

Δείτε τον κυκλοφοριακό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας

16:30

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ των αγροτών που μετέβησαν από την περιφέρεια για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

16:25

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αγίου Κωνσταντίνου και σε μέρος της Πανεπιστημίου

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και στο Τμήμα της οδού Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής έως την πλατεία Ομονοίας

16:11

Την πλατεία Ομονοίας έχουν κατακλέισει τα τρακτέρ από το δεύτερο κομβόι των αγροτών

16:00

Έφτασαν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ 

Με βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς, τί θα φας;», οι αγρότες από την κεντρική Ελλάδα ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το ταξίδι τους που άρχισε χθες το πρωί και διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας.

Δείτε βιντεο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος:

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

24.04.2024 | 11:23

Χατζηδάκης: 50% στα POS, φιλικό IRIS, ανάσα στις προμήθειες

24.04.2024 | 11:19

Σοκ με Σάββα - Αποχωρεί λόγω του χεριού του: «Μπορεί να χρειαστεί και χειρουργείο»

24.04.2024 | 11:16

Φον ντερ Λάιεν: Η οικονομία της Ε.Ε. είναι δυνατότερη από ό,τι πριν πέντε χρόνια

24.04.2024 | 11:16

Ανδρουλάκης για ευρωεκλογές: ''Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει τέλος στο ρεσιτάλ αλαζονείας της κυβέρνησης"

24.04.2024 | 11:11

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την έγκριση της στρατιωτικής βοήθεια 61 δισ. δολαρίων

24.04.2024 | 11:10

Βορίδης: Κανένα μέτωπο, καμία ρηγμάτωση μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας

24.04.2024 | 11:07

Ο Σολτς επικρίνει τον Μπορέλ για τη στάση του στη Γάζα

24.04.2024 | 11:05

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Tετάρτη 24 Απριλίου

24.04.2024 | 11:16

Φον ντερ Λάιεν: Η οικονομία της Ε.Ε. είναι δυνατότερη από ό,τι πριν πέντε χρόνια

24.04.2024 | 11:11

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την έγκριση της στρατιωτικής βοήθεια 61 δισ. δολαρίων

24.04.2024 | 11:07

Ο Σολτς επικρίνει τον Μπορέλ για τη στάση του στη Γάζα

24.04.2024 | 10:42

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον ισραηλινής χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας στη Ράφα

24.04.2024 | 10:20

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Τσερνίχιβ και Χάρκοβο

24.04.2024 | 10:13

Η Μ. Βρετανία ενισχύει την άμυνά της με 75 δις λίρες

24.04.2024 | 10:07

Με τις ζημιές σε γερμανικές πόλεις κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο συγκρίνει τις καταστροφές στη Γάζα ο Μπορέλ

24.04.2024 | 09:59

Μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη του Τραμπ ότι το «National Enquirer» είχε μαζί του εμπιστευτική συμφωνία

24.04.2024 | 11:11

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την έγκριση της στρατιωτικής βοήθεια 61 δισ. δολαρίων

24.04.2024 | 10:42

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον ισραηλινής χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας στη Ράφα

24.04.2024 | 10:20

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Τσερνίχιβ και Χάρκοβο

24.04.2024 | 10:07

Με τις ζημιές σε γερμανικές πόλεις κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο συγκρίνει τις καταστροφές στη Γάζα ο Μπορέλ

23.04.2024 | 11:37

Η Γερμανία προτρέπει τον Σούνακ να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα

23.04.2024 | 10:22

To Ισραήλ τα βάζει με την έκθεση του ΟΗΕ – «Η Χαμάς έχει διεισδύσει τόσο βαθιά στην UNRWA»

23.04.2024 | 09:40

Μπορέλ: Οι Βρυξέλλες δεν έχουν patriot, εναπόκειται στις πρωτεύουσες να αποφασίσουν

22.04.2024 | 12:41

Τα φιλικά αραβικά έθνη ζητούν αυτοσυγκράτηση, αλλά θα ακούσει ο Νετανιάχου;

MUST READ

Πολιτική

Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την κρίση

Συνέδριο ΝΔ: Δείτε τι δήλωσαν στο pagenews.gr κυβερνητικά στελέχη, μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας

06.05.2022 | 19:59

Live Σχολιασμός

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής με 156 υπέρ,142 κατά, 1 παρών [Δείτε λεπτό προς λεπτό τι συνέβη στη Βουλή]

Πρόταση μομφής live: Καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, αν και τη στήριξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το pagenews.gr σας μετέφερε τη συζήτηση μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο.

30.01.2022 | 18:54

Live Σχολιασμός

Πρόταση μομφής: Δείτε τι έγινε την πρώτη ημέρα στη Βουλή

Πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ Live: Δείτε τι έγινε την πρώτη ημέρα της διαδικασίας της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

28.01.2022 | 18:27

Live Σχολιασμός

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Το pagenews.gr σας μετέφερε ζωντανά το κλίμα μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο

18.12.2021 | 15:49

Live Σχολιασμός

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

12.12.2021 | 17:01

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα - Οι δηλώσεις στη Σύνοδο

18.04.2024 | 17:37

Οι θέσεις τους παραμένουν θέσεις βαθιά προβληματικές

Πολιτική

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος και η "φουρτούνα" των θαλάσσιων πάρκων

18.04.2024 | 15:00

Η Αθήνα θέλει να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους, παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις της τουρκικής πλευράς.

Πολιτική

Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις μετά την υποψηφιότητα Μπελέρη

18.04.2024 | 14:00

Διεθνοποιείται αποφασιστικά η περιπέτεια του Έλληνα ομογενούς.

Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ - Μονοψήφιο ποσοστό για ΠΑΣΟΚ – Δημοφιλέστερος ο «Κανένας»

19.04.2024 | 09:28

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, η ενισχυμένη θέση του «Κανένα» και κάποιες τάσεις συσπείρωσης ενόψει εκλογών.

Πολιτική

Ευρωεκλογές: Πρώτο με διαφορά πρόβλημα η ακρίβεια

19.04.2024 | 12:24

Πρώτη σε "ψήφους" η ακρίβεια, σύμφωνα με τους πολίτες.

Πολιτική

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας μετά από απόφαση Κασσελάκη [vid]

18.04.2024 | 15:08

«Το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση»

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θεσσαλία – Εικόνες βιβλικής καταστροφής [Live]

Σε δύο ανήλθαν οι νεκροί από την κακοκαιρία "Daniel" που πλήττει από χθες πολλές περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θεσσαλία – Εικόνες βιβλικής καταστροφής [Live]

Εκλογές: Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για οικονομία, συνεργασίες - Οι στιγμές έντασης στο debate

Τρεις ώρες κράτησε η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Εκλογές 2023 ντιμπέιτ – Debate 2023: Δείτε live τους πολιτικούς αρχηγούς [pics,vid]

Τέμπη ατύχημα Live: Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις - Στους 40 οι νεκροί

Στους 38 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση - Ζωντανά όλες οι εξελίξεις

Τέμπη ατύχημα Live: Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις για το πολύνεκρη τραγωδία

Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την κρίση

Συνέδριο ΝΔ: Δείτε τι δήλωσαν στο pagenews.gr κυβερνητικά στελέχη, μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας

Συνέδριο ΝΔ: Το pagenews.gr σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις από την έναρξη

Καιρίδης: Δεν τίθεται θέμα να δώσουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και στη βίζα των Τούρκων τουριστών.

Καιρίδης: Δεν τίθεται θέμα να δώσουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη: δημοσκοπήσεις και debate στη Βουλή

Στη Βουλή μεταφέρεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών.

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη: δημοσκοπήσεις και debate στη Βουλή

Σπαρτιάτες: Ώρα αποφάσεων - Το ενδεχόμενο διπλών εκλογών

Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου που θα κρίνει τη συμμετοχή ή μη του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις Ευρωεκλογές.

Σπαρτιάτες: Ώρα αποφάσεων – Το ενδεχόμενο των διπλών εκλογών

Το υπουργείο Ναυτιλίας απαντά στις αιτιάσεις Κασσελάκη για διασύνδεση των Κυκλάδων

Τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων καλύπτονται με τη διαδικασία της ελεύθερης δρομολόγησης.

Το υπουργείο Ναυτιλίας απαντά στις αιτιάσεις Κασσελάκη για διασύνδεση των Κυκλάδων