Πολιτική

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ,Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά,Σπαρτιάτες

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ,Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά,Σπαρτιάτες

Πηγή Φωτογραφίας: [367403] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ "ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταθέτει ο Θάνος Πλεύρης ως μάρτυρας για τα Τέμπη

Με καταγγελίες για μεθόδευση και συγκάλυψη αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία, είπε ότι «δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια και αποχωρούμε, εφόσον επιμένετε να μην καλέσουμε τους μάρτυρες και δεν λαμβάνουμε την δικογραφία».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε ότι «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μην νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταθέτει ο Θάνος Πλεύρης ως μάρτυρας για τα Τέμπη, καθώς είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από συγγενείς των θυμάτων.

Αποχώρησε και η Ελληνική Λύση μετά από καταγγελίες του Παύλου Σαράκη. Όπως είπε ο βουλευτής, «καταγγέλλουμε τις διαδικασίες, τη τακτική συγκάλυψης ενός εγκλήματος και αποχωρούμε». Η Ελληνική Λύση, όπως είπε, καταγγέλλει τις προθέσεις της πλειοψηφίας να κλείσει την εξεταστική απορρίπτοντας τα αιτήματα να έρθουν ουσιώδεις μάρτυρες.

Η Πέτη Πέρκα, από τη Νέα Αριστερά σχολίασε με τη σειρά της ότι ο κύκλος της Εξεταστικής Επιτροπής κλείνει με κυνισμό και συγκάλυψη. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη συγκάλυψη. «Δεν μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι, θα σας κρίνει ο ελληνικός λαός», κατέληξε η κ. Πέρκα γνωστοποιώντας ότι και η Νέα Αριστερά αποχωρεί.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι Σπαρτιάτες.

Τέμπη: 23 κατηγορούμενοι από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τη σύμβαση τηλεδιοίκησης 717

Οι 18 από τους 23 κατηγορουμένους που καλούνται από την Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση για το δυστύχημα των Τεμπών είναι στελέχη του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση άνοιξε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και οι 23 κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Ανα περίπτωση αυτές μπορεί να είναι απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και ψευδείς βεβαιώσεις.

Η υπόθεση από την ελληνική πλευρά ερευνάται από τον Εφέτη ανακριτή Λάρισας Σωτήρη Μπακαϊμη, ο οποίος έχει λάβει αντίγραφο της ευρωπαϊκής υπόθεσης που χειρίζεται η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα. Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή έρευνα έχει διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων καθώς συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα που συσχετίζονται με την σύμβαση «717». 

Η κλήση της ανακρίτριας της Ευρώπης προς τους 23 κατηγορούμενος είναι για τις 28 Φλεβάρη. Την ημέρα δηλαδή που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Οι κατηγορούμενοι ωστόσο από την μεριά τους αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμαστούν.

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει επιπλέον στείλει στη βουλή τη δικογραφία για τα έργα που δεν εκτελέστηκαν ώστε να κρίνει αν ο Κώστας Καραμανλής και ο Χρήστος Σπίρτζης – πρώην υπουργοί Μεταφορών – θα ερευνηθούν για να αποφασιστεί αν υπάρχουν ευθύνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments