Πολιτική

Αντιπαράθεση Μαρκόπουλου και Κόκκαλη στην εξεταστική για τα Τέμπη – Αποχώρησε η αντιπολίτευση

Αντιπαράθεση Μαρκόπουλου και Κόκκαλη στην εξεταστική για τα Τέμπη – Αποχώρησε η αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό", Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τα Τέμπη, Δημήτρης Μαρκόπουλος, εξέφρασε τη λύπη του για τις αποχωρήσεις, κάνοντας λόγο για ψεύτικα δάκρυα της αντιπολίτευσης

Mε κατηγορίες για απόπειρα συγκάλυψης εκ μέρους της πλειοψηφίας αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά ανακοίνωσαν την αποχώρησή του από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Αφορμή για την ενέργεια στάθηκε η άρνηση της πλειοψηφίας να διευρύνει τον κατάλογο μαρτύρων, για να ακολουθήσει η τοποθέτηση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Ιάσωνα Φωτήλα, σύμφωνα με την οποία η Εξεταστική έχει ολοκληρώσει το έργο της.

«Είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μην νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία», τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη. «Η πλειοψηφία οδηγεί τη λειτουργία της επιτροπής σε αδιέξοδο και εμείς αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε μεθόδους συγκάλυψης της αλήθειας». δήλωσαν μετά την αποχώρησή τους από την Επιτροπή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν σε αυτή, κ.κ. Αποστολάκη, Πάνας και Νικητιάδης.

Στην αντίστοιχη δήλωση αποχώρησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για απολύτως επιβεβλημένη ενέργεια δεδομένου όπως αναφέρουν τα τεσσερα μέλη της επιτροπής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ότι αντιμετωπιστήκαμε από το προεδρείο της Επιτροπής και από τα μέλη της, που ορίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, με απόλυτο αντιθεσμικό, προσβλητικό κι απαξιωτικό τρόπο σε βάρος της προσπάθειας εξακρίβωσης της αλήθειας και του καταλογισμού ευθυνών. «Τυχόν συνέχιση της παραμονής μας και συμμετοχής μας στις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής, θα νομιμοποιούσε την εκ των προτέρων ειλημμένη απόφαση της πλειοψηφίας, να απαλλάξει με πόρισμά τους ιθύνοντες για το έγκλημα των Τεμπών», καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού παραθέτουν τους λόγους της αποχώρησής τους από την επιτροπή.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαράκης κατήγγειλε την πρακτική της πλειοψηφίας και την πρόθεση της να κλείσει την εξεταστική πριν να ολοκληρώσει το έργο της.

«Να σας λυπηθεί ο Θεός όλους εσάς που κρατήσατε αυτή τη στάση γιατί πραγματικά κύλησε αίμα», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές-μέλη της επιτροπής από τη ΝΔ. Τη διαδικασία κατήγγειλαν η Πέτη Πέρκα από τη Νέα Αριστερά και ο Πέτρος Δημητριάδης από τους Σπαρτιάτες, όπως και ο βουλευτής Νικόλαος Βρεττός από τη Νίκη, χωρίς όμως να αποχωρήσει. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τα Τέμπη, Δημήτρης Μαρκόπουλος, εξέφρασε τη λύπη του για τις αποχωρήσεις, κάνοντας λόγο για ψεύτικα δάκρυα της αντιπολίτευσης και ανακοίνωσε ότι η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου ώστε στις 11 του ίδιου μήνα να κατατεθεί το πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments