Πολιτική

Παπαστεργίου: Παράγοντας ενδυνάμωσης των Δημοκρατιών η Τεχνητή Νοημοσύνη

Παπαστεργίου: Παράγοντας ενδυνάμωσης των Δημοκρατιών η Τεχνητή Νοημοσύνη

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «Πρέπει να φοβόμαστε την Τεχνητή Νοημοσύνη; Όχι αν ακολουθήσουμε όσα έχει προβλέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ai Act και προσδιορίσουμε τι θέλουμε να κάνει» υπογράμμισε o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Πρέπει να φοβόμαστε την Τεχνητή Νοημοσύνη; Όχι αν ακολουθήσουμε όσα έχει προβλέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ai Act και προσδιορίσουμε τι θέλουμε να κάνει» υπογράμμισε o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Πρέπει να φοβόμαστε την Τεχνητή Νοημοσύνη; Όχι αν ακολουθήσουμε όσα έχει προβλέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ai Act και προσδιορίσουμε τι θέλουμε να κάνει» υπογράμμισε o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο Masters of Digital του οργανισμού DIGITALEUROPE με θέμα «Europe 2030: A Digital Powerhouse», το οποίο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Ο Υπουργός συμμετείχε στο πάνελ «AI – Made in Europe» μαζί με την Υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Σλοβενίας Emilija Stojmenova Duh, τη Διευθύνουσα Εταίρο της EY για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αφρική (EMEIA) Julie Linn Teigland, τον Διευθυντή Ψηφιακών Υπηρεσιών της Schneider Electric Peter Weckesser, τον Ευρωβουλευτή και Εισηγητή του Ai Act Dragos Tudorache, τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Δικτύων Επικοινωνίας, Περιεχομένου και Τεχνολογίας (DG CNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Roberto Viola και συντονίστρια τη Γενική Διευθύντρια του DIGITALEUROPE Cecilia Bonefeld-Dahl.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε: «Πριν από λίγους μήνες, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρότησε Συμβουλευτική Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη η οποία άρχισε να χαρτογραφεί τις δυνατότητες εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση και, φυσικά, τα οφέλη που θα αποκόμιζε η χώρα από αυτές». Ακόμη, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση των πολιτών στην πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς ο Ψηφιακός Βοηθός-mAigov καθημερινά απαντά κατά μέσο όρο σε 10.000 ερωτήσεις, που τίθενται από τους πολίτες και αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχουν για την ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και την ενίσχυση του ευρύτερου τεχνολογικού τομέα η χρήση Πράσινης Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ισχυρά υπολογιστικά συστήματα και η αύξηση των διαθέσιμων Ανοιχτών Δεδομένων. «Πρέπει να ανοίξουμε τα Δεδομένα μας και να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα για όλες αυτές τις νέες εταιρίες, που χρειάζονται Δεδομένα.  Λέγεται ότι τα Δεδομένα είναι το νέο πετρέλαιο» δήλωσε.

Συγχρόνως, ο Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, οι οποίες σήμερα λείπουν από τις σύγχρονες δημοκρατίες. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι θέμα εμπιστοσύνης. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε προσοχή. Χρειαζόμαστε την Τεχνητή Νοημοσύνη για να ζούμε ασφαλέστερα, να ζούμε πιο ευτυχισμένα, να οικοδομήσουμε καλύτερες κοινωνίες, να ενδυναμώσουμε τη Δημοκρατία. Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, για παράδειγμα, απομονώνοντας την παραπληροφόρηση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να δουλέψουμε μαζί.»,  είπε τονίζοντας ότι «η συμβολή μας πρέπει να σχετίζεται με το πώς μπορούμε να φέρουμε το κράτος στα χέρια των πολιτών και στα τηλέφωνά τους και να τους πείσουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή τους καλύτερη, ώστε να μας εμπιστευτούν, να πιστέψουν σε εμάς και να συμμετέχουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments