Ελλάδα

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Διαδηλώνουν μελισσοκόμοι, ΠΟΕΔΗΝ, φοιτητές [vid]

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Διαδηλώνουν μελισσοκόμοι, ΠΟΕΔΗΝ, φοιτητές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συλλαλητήριο μελισσοκόμων στην Αθήνα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024. Οι μελισσοκόμοι ζητούν να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα που αφορούν στο υψηλό κόστος παραγωγής και τους ελλιπείς ελέγχους στις παράνομες εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις μελιού, που "γονατίζει" τον κλάδο.

Ποια τα αιτήματα των κλάδων που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα

Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας σήμερα, με παράλληλες κινητοποιήσεις να σημειώνονται σήμερα από το πρωί, «παίρνοντας» ουσιαστικά τη σκυτάλη από τους αγρότες και την πορεία με τα τρακτέρ που πραγματοποίησαν μέσα στην εβδομάδα. 

Πρώτοι που «άνοιξαν το χορό» ήταν οι μελισσοκόμοι οι οποίοι διαδηλώνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας από τις 08.00 το πρωί. Για τις 12.00 ήταν προγραμματισμένη η συνάντησή τους με τον υπουργό αγροτικής αναπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη. Οι διαδηλωτές θα παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος εως αργά το βράδυ.

Με στολές και καπνιστήρια διαδηλώνουν οι μελισσοκόμοι – Ποια τα αιτήματά τους

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι μελισσοκόμοι έκλεισαν για λίγα λεπτά την Αμαλίας όταν έμαθαν ότι δεν επιτρέπουν τα φορτηγά τους να έρθουν, με ένα κλίμα έντασης να επικρατεί για λίγη ώρα. Eπίσης, έκλεισε η μία λωρίδα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Β. Αμαλίας καθώς και ο παράδρομος. 

Φορώντας στολές, ανάβοντας καπνιστήριο και στήνοντας κυψέλες έξω από τη Βουλή, οι μελισσοκόμοι ζητούν να ακουστούν τα αιτήματά τους, τα οποία είναι τα εξής:

  • Eλληνοποιήσεις (διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).
  • Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών).
  • Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.
  • Άρση περιορισμών τοπικών δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934.
  • Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.
  • Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.
  • Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Μαβίλη, ενώ η πορεία κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα και η ΠΟΕΔΗΝ παναττική στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια και απεργία στην περιφέρεια.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων τα νοσοκομεία Λαϊκό, Δρομοκαΐτειο, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας Νομού Άρτας, Ελ. Βενιζέλου, Σωτηρία, Άγιος Σάββας, εργαζόμενοι στην καθαριότητα στον Άγιο Σάββα, που απαιτούν την επαναπρόσληψή τους, Γεννημμάτα, ΨΝΑ Δαφνί, Κρατικό Νίκαιας, Αττικόν, Αγλαΐα Κυριακού, Ελπίς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments