Οικονομία

Εξοικονομώ: Έρχεται ειδικό πρόγραμμα για αντλίες θερμότητας με επιδότηση

Εξοικονομώ: Έρχεται ειδικό πρόγραμμα για αντλίες θερμότητας με επιδότηση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ειδικό πρόγραμμα Εξοικονομώ για τις αντλίες θερμότητας με επιδότηση ετοιμάζει το υπουργείο Ενέργειας όπως προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης

Ειδικό πρόγραμμα Εξοικονομώ για τις αντλίες θερμότητας με επιδότηση ετοιμάζει το υπουργείο Ενέργειας όπως προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Προτεραιότητες

Όταν ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα θα δοθεί προτεραιότητα στη Θεσσαλονίκη και κυρίως στις περιπτώσεις αντικατάστασης καυστήρων με βιομάζα, με τη μεγαλύτερη έμφαση να δίνεται κυρίως στην ηλεκτρική θέρμανση.

Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως το Εξοικονομώ και η ενθάρρυνση για χρήση αντλιών θερμότητας είναι καθοριστικά μέτρα για τη μείωση των αιωρούμενα σωματίδια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Β’ κύκλος Εξοικονομώ 2023

Επιπλέον, μέχρι τις 29 Μαρτίου τρέχει ο β’ κύκλος του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» με προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχοι

Για κάθε δυνητικό ωφελούμενο, το ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 5 χιλ. ευρώ και το οικογενειακό τις 10 χιλ. ευρώ. Το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης, διαμορφώνεται σε 75% στην περίπτωση της ιδιοκατοίκησης από τον αιτούντα και σε 65% στην περίπτωση δωρεάν παραχώρησης σε έτερο πρόσωπο ή ενοικίασης, αντιστοίχως.

Αιτήσεις

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments