Ελλάδα

Παγώνη για ιλαρά: Επικίνδυνη για εγκεφαλίτιδα -Με δύο δόσεις εμβολίου είσαι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής

Παγώνη για ιλαρά: Επικίνδυνη για εγκεφαλίτιδα -Με δύο δόσεις εμβολίου είσαι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής
Τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία, με τους γιατρούς να χωρίζονται σε group προκειμένου να εξυπηρετήσουν τόσο τα πρωινά όσο και τα απογευματινά χειρουργεία, είπε σήμερα η Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA, τόνισε «Ο υπουργός μας είπε ότι θέλει να μειώσει τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, ο κόσμος που είναι στις λίστες να εξυπηρετηθεί. Το δεύτερο, οι γιατροί να πάρουν κάτι παραπάνω από το μισθολόγιο».

Όσον αφορά τους ασθενείς που περίμεναν επί χρόνια σε λίστες χειρουργείων, «50.000 απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ο κόσμος περίμενε με μεγάλες αναμονές, αυτά θα τα πληρώσει το κράτος», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Άκρως μεταδοτική η ιλαρά, λέει η Ματίνα Παγώνη Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στο κύμα ιλαράς που έχει σαρώσει την Ευρώπη. «Όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής»

Καμπανάκι Παγώνη για ιλαρά: Είναι πολύ μεταδοτική, δεν συγκρίνεται με κόβιντ-Τα παιδιά πρέπει να κάνουν εμβόλιο

«Η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον Covid, γι’ αυτό και στο εξωτερικό είχαν τόσα πολλά κρούσματα. Είναι επικίνδυνη η ιλαρά, γιατί μπορεί να κάνει επιπλοκές, όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα», είπε η Ματίνα Παγώνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments