Πολιτική

Υπ. Μετανάστευσης: Συνάντηση ομάδας εργασίας για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και νόμιμων μεταναστών

Υπ. Μετανάστευσης: Συνάντηση ομάδας εργασίας για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και νόμιμων μεταναστών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο υπουργός, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος παρουσίασε τον κατάλογο των ζητημάτων και δράσεων που αφορούν κάθε συναρμόδιο υπουργείο.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο υπουργός, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος παρουσίασε τον κατάλογο των ζητημάτων και δράσεων που αφορούν κάθε συναρμόδιο υπουργείο.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23/2), στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η δεύτερη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και νόμιμων μεταναστών, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των συναρμόδιων υπουργείων.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο υπουργός, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος παρουσίασε τον κατάλογο των ζητημάτων και δράσεων που αφορούν κάθε συναρμόδιο υπουργείο.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός, Σοφία Βούλτεψη, αρμόδια για την κοινωνική ένταξη εστίασε στο ζήτημα της εκπαίδευσης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ανέλυσε τους στόχους της ομάδας εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση είχε λάβει χώρα στις 8 Ιανουαρίου, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, κα. Ylva Johansson, και της Γενικής Διευθύντριας, Μπεάτε Γκμίντερ.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν, από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ο σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αλέξανδρος Μπαλαφούτης, από το υπουργείο Εργασίας η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη και η συνεργάτης της υπουργού, Καλλιόπη Ρουσαμάνη, από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου και η συνεργάτιδα της Υπουργού, Ιωάννα Παταρέλη, από το Υπουργείο Παιδείας ο Γενικός Γραμματέας Α/Βάθμιας, Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ιωάννης Κατσαρός και η συνεργάτης στο ιδιαίτερο γραφείο του Υπουργού, Ελένη Μπούντα, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και η Νομική Σύμβουλος του Υπουργού, Κυριακούλα Δικαιάκου, από το Υπουργείο Υγείας η Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας, Στεφανία Ξεναρίου, από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και η Νομική Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού, Δήμητρα Σταματίου, από την Προεδρία της Κυβέρνησης οι Σύμβουλοι του Υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου, Αλέξανδρος Ραγκαβάς και Γεώργιος Πλεύρης και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Αριστείδης Ψαράς και ηΑντωνία Ψύρρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments