Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το κείμενο της απόφασης -Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το κείμενο της απόφασης -Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: Τέταρτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Όχι» σε νέες εσωκομματικές εκλογές είπε τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από τέσσερις μέρες εντάσεων και ανατροπών.

«Όχι» σε νέες εσωκομματικές εκλογές είπε τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από τέσσερις μέρες εντάσεων και ανατροπών. Καθώς, η πλειοψηφία των συνέδρων τάχθηκε υπέρ της πρότασης των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα να μην πραγματοποιηθούν νέες εκλογές για την ηγεσία όπως είχε εξαγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ανασυγκρότηση του Εκτελεστικού Γραφείου το οποίο θα έχει τακτική λειτουργία και εξουσιοδοτείται από το συνέδριο να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος.

Σύμφωνα με το κείμενο της πολιτικής απόφασης που εγκρίθηκε από τους συνέδρους, «το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας».

«Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments