Πολιτική

Χαρδαλιάς: Προαναγγέλλει άμεσες και κάθετες διαδικασίες για όλα τα μεγάλα έργα της Αττικής

Χαρδαλιάς: Προαναγγέλλει άμεσες και κάθετες διαδικασίες για όλα τα μεγάλα έργα της Αττικής

Πηγή Φωτογραφίας: Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέματα ημερήσιας διάταξης, α) συγκρότηση - εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής και β) την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Περιφερειάρχης Αττικής τονίζει πως πρέπει να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την επίτευξη μιας πραγματικά αποκεντρωμένης διακυβέρνησης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι οι πρώτες αποφάσεις της νέας διοίκησης αφορούν σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, όπως το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Δυτική Αττική, ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τόνισε πως ζητά «άμεσες και κάθετες διαδικασίες» για την επίτευξη μιας πραγματικά αποκεντρωμένης διακυβέρνησης.

Ο Ν. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση της ψηφιακής μετάβασης, την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, αλλά και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, εξασφαλίζοντας, όπως είπε στην Real News «περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ μέχρι το 2027 για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενάντια στον αποκλεισμό και στην εξαίρεση».

Αναφερόμενος στην ανάγκη να προχωρήσουν από την κυβέρνηση οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την επίτευξη μιας πραγματικά αποκεντρωμένης διακυβέρνησης, στο πρότυπο των καλών πρακτικών της Ευρώπης, στάθηκε στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που θα χρειαστεί για τα έργα που θα κάνουν προς όφελος των πολιτών.

«Για εμάς ο όρος – κλειδί είναι η μητροπολιτικότητα. Αυτή θα είναι η πραγματική τομή και μεταρρύθμιση. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Άμεσες και κάθετες διαδικασίες. Ζητάμε τον κάθετο έλεγχο από την Περιφέρεια Αττικής όλων των μεγάλων έργων που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη»,

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments