SPOTLIGHTS

Voucher για POS: Άνοιξε η πλατφόρμα – H διαδικασία για την εξαργύρωση

Voucher για POS: Άνοιξε η πλατφόρμα – H διαδικασία για την εξαργύρωση

Πηγή Φωτογραφίας: A credit card is used on a payment terminal at a shop near Nantes, France, in this illustration picture taken November 6, 2023. REUTERS/Stephane Mahe

Ο 4ο κύκλος των επιδοτήσεων τρέχει.... στο “πάρα πέντε” αφου το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS είναι η Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Θέμα ωρών είναι πλέον η ενεργοποίηση της πλατφόρμας που θα υποδέχεται αίτησης για το 4ο κύκλο επιδοτήσεων (μέσω voucher) για την αγορά μηχανημάτων πληρωμής POS. Πρόκειται για τον… πολυαναμενόμενο νέo κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» (θα ακολουθήσεις και 5ος κυκλος), που επιδοτεί την αγορά ή χρονοχρέωση POS νέων προδιαγραφών μέχρι 3 έτη. Η αξία του κουπονιου ορίζεται στα 150 ευρώ και προβλέπονται μέχρι 2 ανά επιχείρηση.

Ο 4ο κύκλος των επιδοτήσεων τρέχει…. στο “πάρα πέντε” αφου το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS είναι η Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Με βάση διευκρινήσεις που έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την χρηματοδότηση μέσω voucher της αγοράς και διασύνδεσης POS από τις επιχειρήσεις λιανικής, η ενίσχυση έχει τη μορφή επιταγής (voucher) και ο κάθε δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσει σε εγκεκριμένους από το Πρόγραμμα προμηθευτές. Από τους 3 πρώτους κύκλους χρηματοδότησης έχουν εγκριθεί τα αντίστοιχα vouchers σε 121.138 επιχειρήσεις για την αγορά/αντικατάσταση POS (18,1 εκατ. ευρώ) και 169.837 επιχειρήσεις για την κάλυψη μέρους του κόστους διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές (22,5 εκατ. ευρώ).

Οι αιτήσεις για το νέο κύκλο μπορούν να υποβληθούν στην πλατφόρμα του προγράμματος https://beneficiary.digitalsme.gov.gr. Σε εφαρμογή του νέου κανονισμού της Ε.Ε. για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας έχουν προστεθεί νέες επιλέξιμες δραστηριότητες, που αφορούν ενδεικτικά τη μεταποίηση και εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Σε περίπτωση που μία επιχείρηση δραστηριοποιείται σε περισσότερους του ενός ΚΑΔ, για την εκτίμηση της επιλεξιμότητας λαμβάνεται καταρχάς υπόψη ο ΚΑΔ Κύριας Δραστηριότητας και εφόσον αυτός δεν είναι επιλέξιμος, δευτερευόντως ο ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα. H διαδικασία για την εξαργύρωση των vouchers είναι η εξής:

Customer giving credit card to cashier over desk with pos terminal for payment. Cropped shot, closeup of hands. Shopping concept

Βήμα 1:

Πατήστε https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/ για να μπείτε στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης, στην οποία έχετε υποβάλλει την Αίτηση Χρηματοδότησης και πατήστε το κουμπί «Συνέχεια» που θα δείτε στο κάτω μέρος της οθόνης.

Βήμα 2:

Πατήστε το κουμπί «Είσοδος με διαπιστευτήρια Taxisnet» που θα δείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και πληκτρολογήστε το όνομα Χρήστη και τον Κωδικό σας που έχετε για το Taxisnet, ώστε να εισέλθετε στην Αίτησή σας.

Βήμα 3:

Πατήστε το κουμπί «Έκδοση και διαχείριση επιταγών». Σημαντική ενημέρωση: Το κουμπί «Έκδοση και διαχείριση επιταγών» εμφανίζεται στην οθόνη για όλους τους δικαιούχους του Α’ και Β’ κύκλου. Για τους δικαιούχους του Γ’ κύκλου θα εμφανιστεί στην οθόνη μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ενστάσεων, όπου και θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Βήμα 4:

Πληκτρολογήστε το ποσό στο οποίο επιθυμείτε να εκδοθεί η επιταγή (μέχρι το ύψος του ποσού που αναγράφεται ως «Διαθέσιμο ποσό για έκδοση νέων επιταγών» στην οθόνη σας) και μετά πατήστε το κουμπί «Αίτημα έκδοσης νέας επιταγής» και στον πίνακα «Οι επιταγές μου» θα εμφανιστεί στην οθόνη σας η επιταγή εφόσον εγκριθεί. Σημειώνεται ότι την επιταγή θα τη λάβετε και στην επιβεβαιωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας.

Βήμα 5:

Επιλέγετε το προϊόν που επιθυμείτε και δείχνετε στον Έμπορο την επιταγή σας. Επίσης του δίνετε το ΑΦΜ σας και αυτομάτως λαμβάνετε μήνυμα στο κινητό, που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας, με έναν κωδικό μιας χρήσης που επίσης πρέπει να δώσετε στον Έμπορο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments