Ελλάδα

Απεργία: Πάνω από 20.000 στην πορεία στην Αθήνα – Φώναξαν συνθήματα για την τραγωδία στα Τέμπη

Απεργία: Πάνω από 20.000 στην πορεία στην Αθήνα – Φώναξαν συνθήματα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: [367591] 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ / ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Χιλιάδες κόσμου έφτασαν στα γραφεία της Hellenic Train λίγο μετά τις 13:00 και έγραψαν ένα σύνθημα που κυριαρχεί στο μυαλό όλων: «Οι ζωές μας»

Συμπληρώθηκε σήμερα ένας χρόνος από την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη και σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας για τη «μαύρη» επέτειο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Κλειστό παραμένει το κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμους υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 20.000 άτομα, που κατέβηκαν για να διαδηλώσουν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Χιλιάδες κόσμου έφτασαν στα γραφεία της Hellenic Train λίγο μετά τις 13:00 και έγραψαν ένα σύνθημα που κυριαρχεί στο μυαλό όλων: «Οι ζωές μας».

Στην πλατεία Συντάγματος έγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Πλήθος κόσμου παραμένει στους δρόμους και διαδηλώνει για τις 57 ψυχές που έφυγαν τόσο άδοξα…

Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η πορεία έξω από την Hellenic Train [vid]

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι η πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥτο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία στα Τέμπη με 57 νεκρούς.

Νωρίτερα η πορεία χωρίστηκε στα δύο: το ένα τμήμα της έφτασε στο Σύνταγμα και το δεύτερο μέχρι τα γραφεία της Hellenic Train, στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού. Εκεί οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν:

  • Ταξί
  • Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
  • Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ
  • Λεωφορεία και Τρόλεϊ
  • Εκπαιδευτικοί
  • ΟΣΕ/Προαστιακός
  • Δημοσιογράφοι
  • Τρένα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments