Πολιτική

Άδωνις: Πλήρης συμφωνία με Παγώνη για rotation στα απογευματινά χειρουργεία [vid]

Άδωνις: Πλήρης συμφωνία με Παγώνη για rotation στα απογευματινά  χειρουργεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟΙΚ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Έχουμε επάρκεια προσωπικού για τη λειτουργία τους

Την πεποίθησή του ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα λειτουργήσουν με επιτυχία χάρη στο rotation των ιατρών διατύπωσε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως συμφωνεί πλήρως με την άποψη της κ. Ματίνας Παγώνη περί rotation και ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει επάρκεια προσωπικού, που εγγυάται την ομαλή λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

«Οι συνδικαλιστές άδικα διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία. Αναλαμβάνω ένα πολιτικό ρίσκο και θα κριθώ από το αποτέλεσμα. Πιστεύω πως τα νοσοκομεία θα καταφέρουν να λειτουργήσουν με επιτυχία τα απογευματινά χειρουργεία. Τα χειρουργεία αυτά θα γίνουν με rotation, όπως ορθά είπε και η κυρία Παγώνη. Έχουμε επαρκές προσωπικό για τα απογευματινά χειρουργεία. Οι συνδικαλιστές της ιατρικής κοινότητας λένε το αντίθετο. Πιστεύω πως εγώ θα δικαιωθώ και αυτό είναι και το ρίσκο που αναλαμβάνω», τόνισε ο Άδωνις.

«‘Ό,τι λένε τώρα για τα απογευματινά χειρουργεία λέγανε και για τα απογευματινά ιατρεία. Για ένα ραντεβού σε ιατρείο χρειάζονταν έξι μήνες αναμονή, ενώ σήμερα χρειάζεται ένας μήνας. Άρα η επιλογή για τα απογευματινά ιατρεία δικαιώθηκε στην πράξη», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο rotation, ο Α. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως «δεν θα έχουμε τον ίδιο χειρουργό πρωί και απόγευμα. Οι κλινικές αποφασίζουν και οι κλινικές έχουν μια ομάδα χειρουργών. Μεταξύ τους οι χειρουργοί θα ορίζουν τις βάρδιες.

Στην υπουργική απόφαση ορίζουμε πως για να κάνει μια κλινική απογευματινά χειρουργεία, δεν θα πρέπει να μειώσει την πρωινή της δουλειά, προκειμένου να κάνει απόγευμα χειρουργεία.».

Ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε στους συνομιλητές του πως «το 2013 ξεκίνησα με την τότε τρόικα τη νοσοκομειακή κάλυψη όλων των ανασφαλίστων. Δεν συνδέω την κάλυψη με την πλήρη ασφαλίστρων, σε αντίθεση προς ό,τι υποστήριζε ο κύριος Τόμσον. Η σύνδεση ασφαλίστρων και υπηρεσιών υγείας δεν πρέπει να γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Δεν πρέπει να αφήνουμε κάποιον να πεθάνει, χωρίς νοσοκομειακή κάλυψη, επειδή δεν έχει να πληρώσει τα ασφάλιστρά του», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως «με τα απογευματινά χειρουργεία ο ασθενής γλυτώνει σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο, σε άλλη περίπτωση, θα κατέβαλε σε ιδιωτική κλινική. Θα έχουμε συνάντηση με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, έτσι ώστε να καλύπτονται από την ιδιωτική ασφάλιση και απογευματινά χειρουργεία. Είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες δαπάνες για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρη την Ευρώπη των 27 κρατών – μελών» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments