Πολιτική

Ανδρουλάκης: Παρών στην διήμερη συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών

Ανδρουλάκης: Παρών στην διήμερη συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ομιλητής στο δείπνο των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων των 27 κρατών-μελών της ΕΕ.

Στη Ρώμη μεταβαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκη για τη διήμερη μεγάλη συνάντηση του κόμματος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) στην αιώνια πόλη.

Εκ των ομιλητών στο δείπνο των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, την 1η Μαρτίου στη Ρώμη, θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στην πρώτη μεγάλη συλλογική συνάντηση του Σοσιαλιστών του PES, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις για το σύνολο της ευρωπαϊκής ατζέντας και τα ζητήματα που θα πρέπει να προτεραιοποιηθούν εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσει έμφαση στην κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον και το κράτος δικαίου. Οι Σοσιαλιστές δραστηριοποιούνται κατεξοχήν σε αυτούς τους τομείς, όπου θεωρούν ότι οι ισχυρότερες πολιτικές συγκρούσεις συγκεντρώνονται σήμερα στα ευρωπαϊκά όργανα.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, πρέπει να είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα στηρίξουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους.

Παράλληλα, στο δείπνο θα συζητηθούν και θέματα διπλωματίας και άμυνας της ΕΕ. Το θέμα αυτό αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης με το κεντροδεξιό ΕΛΚ για το άμεσο μέλλον της ΕΕ την επόμενη πενταετία, κυρίως στον απόηχο της Ουκρανίας και των προκλήσεων που ανέδειξε για την ευρωπαϊκή άμυνα και διπλωματία.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συμμετέχει στο λεγόμενο «Election Congress» του PES, δηλαδή στις αρχαιρεσίες για τον εκλογή νέου προεδρείου και, κυρίως, για την επικύρωση του λεγόμενου «spitzenkandidat», δηλαδή του υποψηφίου προέδρου για την επόμενη σύνθεση της Κομισιόν που προτείνουν οι Σοσιαλιστές.

Ο υποψήφιος που θα αντιπαρατεθεί με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν (και θα έχει τη στήριξη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) είναι ο κάτοχος ενός χαρτοφυλακίου της Κομισιόν της. Πρόκειται για τον Νικολά Σμιτ, σοσιαλδημοκράτης από το Λουξεμβούργο και επίτροπος από το 2019 στο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments