Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εντός έδρας του Άρη με 2-0

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εντός έδρας του Άρη με 2-0

Πηγή Φωτογραφίας: [367612] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση κι έφτασε σε μία εύκολη νίκη με 2-0 επί του Άρη, χάρη στα γκολ των Μπακασέτα και Ιωαννίδη.

Οι πράσινοι ήταν κυρίαρχοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα του Άκη Μάντζιου, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο εντός έδρας γκέλες με Λαμία και Κηφισιά.

Στην τρίτη θέση και στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ το Τριφύλλι. Παρέμεινε 5ος ο Άρης με 41 βαθμούς.

Εκρηκτικό ξεκίνημα και 1-0 στην πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς κι ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Μόλις στο 3’, ο Παλάσιος συνεργάστηκε ωραία με τον Μπακασέτα, με τον Αργεντινό να «σπάει» την κατάλληλη στιγμή στον αρχηγό της Εθνικής μας, κι εκείνος να νικάει τον Κουέστα για το 1-0. Οι παίκτες του Τερίμ συνέχισαν σε υψηλό τέμπο και δύο λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να σκοράρουν με τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Ο Μπακασέτας βγήκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός απέκρουσε σε τετ-α-τετ το πλασέ του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Στο 14ο λεπτό, οι πράσινοι έχασαν ακόμα μια καλή στιγμή. Ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Ζουλ δεν απομάκρυνε σωστά, ο Μπακασέτας έστρωσε στον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά Ο Ιωαννίδης βγήκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά από πλάγια θέση, δοκίμασε να κρεμάσει από κει τον Ισπανό κίπερ του Άρη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έπεσε ο ρυθμός μετά το 25’, ισορρόπησε ο Άρης

Στο 25΄ήρθε η πρώτη τελική για τον Άρη. Ο Νταρίντα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ρόουζ έπιασε την κεφαλιά η οποία ήταν αδύναμη, με τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει. Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Τσέριν πέρασε την μπάλα στον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε υπέροχη ντρίμπλα και εκτέλεσε από δύσκολη γωνία, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, 2-0 με πέναλτι του Ιωαννίδη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο 47’ ο Σαμόρα πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού. Ο Φώτης Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση κι έγραψε το 2-0 επιστρέφοντας στα γκολ μετά από 1,5 μήνα.

Διαχείριση κι επιστροφή στις νίκες

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται το υπέρ του προβάδισμα χωρίς να συναντήσει προβλήματα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (80′ Αράο), Μπακασέτας (89′ Βιλένα), Παλάσιος (80′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (80′ Σπόραρ), Μπερνάρ (90’+2′ Λημνιός).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ροζ, Μοντόγια (71′ Φεράρι), Ζουλ (71′ Βέλεθ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (46′ Γκαρθία), Σουλεϊμάνοφ (84′ Φετφατζίδης), Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ), Σαμόρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments