Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Το CAS έδωσε πίσω τον ένα βαθμό της ποινής από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Το CAS έδωσε πίσω τον ένα βαθμό της ποινής από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι Πειραιώτες

Με απόφαση του CAS ο Ολυμπιακός παίρνει πίσω τον ένα βαθμό που του είχε αφαιρεθεί λόγω του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

O Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με μηδενισμό στο ματς της 22ης Οκτωβρίου με τον Παναθηναϊκό σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και του είχε αφαιρεθεί ένας βαθμός. Πλέον το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο αποφάσισε να του επιστραφεί ο βαθμός αλλά το παιχνίδι με τον ΠΑΟ πάει στους πράσινους.

Η ομάδα της Αθήνας παίρνει οριστικά τους τρεις βαθμούς από τον αγώνα που διακόπηκε λόγω ρίψης κροτίδας στον Χουάνκαρ και εκείνη του Πειραιά βάζει στο σακούλι της έναν κάτι που σημαίνει ότι φτάνει στους 54.

Πλέον η διαφορά του Ολυμπιακού από την κορυφή και την ΑΕΚ μειώθηκε στους 4, από τον ΠΑΟΚ στους 3 και από τον Παναθηναϊκό στον ένα.

Η νέα βαθμολογία 

1. ΑΕΚ 58  2. ΠΑΟΚ 57  3. Παναθηναϊκός 55  4. Ολυμπιακός 54 

O Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί ακόμη με 38.000 πρόστιμο και 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τις οποίες εξέτισε. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμη από το CAS, ούτε φυσικά το «σκεπτικό» της απόφασης. Τι είναι το CAS 

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (Court of Arbitration for Sport) είναι διεθνές ημιδικαστικό σώμα που συστάθηκε για την επίλυση διαφορών που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Εδρεύει στη Λωζάννη και ιδρύθηκε από την ΔΟΕ το 1984 αρχικά για την επίλυση διαφορών που προκύπτουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Κυριακή 3 Μαρτίου

19:30 Άρης – ΑΕΚ 19:30 Κηφισιά – Παναιτωλικός 19:30 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 19:30 Ολυμπιακός – Βόλος 19:30 Πανσερραϊκός – Αστέρας 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 19:30 Λαμία – ΠΑΟΚ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments