Αθλητισμός

Τρεις μεταγραφές που υπόσχονται πολλά

Τρεις μεταγραφές που υπόσχονται πολλά

Πηγή Φωτογραφίας: [367606] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Κι όμως, στις μέρες μας και δη την εφετινή χειμερινή περίοδο, τρεις από τους ποδοσφαιριστές που εντάχθηκαν στα ρόστερ των δυνατών ΠΑΕ, ξεχώρισαν κατά την προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

Κάνουν τη διαφορά οι κινήσεις που επιχειρούν οι ομάδες μεσούσης της σεζόν; Με άλλα λόγια, αν αποκτήσεις ποδοσφαιριστή τον Ιανουάριο μπορείς να περιμένεις πράγματα να δώσει και να βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων; Ας είμαστε ειλικρινείς: αρκετές φορές οι αρμόδιοι παίρνουν ρίσκο και μοιάζει να βάζουν στοιχήματα, με την ελπίδα πως θα τους βγει ο παίκτης ή αν προτιμά κάποιος θα …ξεπηδήσει λαγός από το καπέλο.

Κι όμως, στις μέρες μας και δη την εφετινή χειμερινή περίοδο, τρεις από τους ποδοσφαιριστές που εντάχθηκαν στα ρόστερ των δυνατών ΠΑΕ, ξεχώρισαν κατά την προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Τσικίνιο, αναμφισβήτητα ένας πολυδιάστατος ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να ειπωθεί πως ήταν άγνωστος- αλίμονο, στην Πορτογαλία και με επιτυχία αγωνιζόταν. Απλά, φαίνεται άμεση η προσαρμογή του στο σύνολο και στις συνθήκες του εγχώριου πρωταθλήματος. Ηρθε, προπονήθηκε, έπαιξε. Τελεία. Οι αληθινά καλοί δίνουν αμέσως όσα τους ζητούν. Και για να επανέλθει κάποιος στον Τσικίνιο, ο Μεντιλίμπαρ φροντίζει να τον έχει στην τριπλέτα των μέσων είτε με τους Εσε και Ορτα, είτε με οποιοδήποτε άλλο σχήμα επιλέγει. Θα έλεγε κάποιος πως αποτελεί τον παίκτη-βαρόμετρο του Ολυμπιακού, διαθέτει ηρεμία και μια …ποιητική πάσα, τόσο γλυκιά που αφήνει άναυδους τους αντιπάλους. Μα, δεν συνέβη αυτό και στο Αγρίνιο και στη φάση της ισοφάρισης για τους Ερυθρόλευκους;

Στην ΑΕΚ, ο Λιούμπισιτς δεν μπορεί ακόμη να λογίζεται ως βασικός. Οι πολλές επιλογές του Αλμέιδα από το κέντρο και μπροστά και επίσης η διάθεσή του να ποντάρει στην ομοιογένεια, προφανώς …απαγορεύουν τις πολλές αλλαγές. Σταδιακά, όμως, ο μέσος παίρνει χρόνο συμμετοχές, λες και ετοιμάζεται για τη …προσεχή σεζόν. Το πολύ ενδιαφέρον με τον Λιούμπισιτς έχει να κάνει με αυτό που όλοι είδαν στα παιχνίδια του περασμένου καλοκαιριού της ΑΕΚ με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο χαφ αυτός έχει την τάση να μπαίνει στις φάσεις και να απειλεί ως κρυφός κυνηγός.

Πέτυχε γκολ απέναντι στην Κηφισιά, όταν βέβαια όλα είχαν κριθεί. Απέναντι , όμως, στον ΠΑΣ, το 3-2 με σκόρερ τον Λιούμπισιτς ήταν μια ανάσα για το σύνολο του Αργεντινού προπονητή, γιατί τα είχε βρει σκούρα από τα Γιάννινα. Σε πέντε παρουσίες, δύο γκολ; Δεν είναι άσχημος ο απολογισμός.

Οσον αφορά στον Τάσο Μπακασέτα, ουδείς είχε αμφιβολία πως μονομιάς θα γινόταν ο άνθρωπος που θα καθοδηγούσε την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ηρθε ο Ελληνας μέσος με παιχνίδια στα πόδια του, ο ρυθμός δεν του έλειπε, ούτε ζήτησε πίστωση χρόνου, τον υπολογίζει στο αρχικό σχήμα ο Τερίμ. Ας ειπωθεί, βέβαια, ότι ακόμη δεν έχει κάνει το μεγάλο μπαμ με το Τριφύλλι ο Μπακασέτας.

Νωρίς είναι. Δοκιμάζει σουτ από κάθε απόσταση και άνοιξε τον δρόμο για την επιτυχία επί του Αρη. Μια νίκη που είχε ανάγκη ο ΠΑΟ, καθόσον ένιωθε να πνίγεται μετά τις δύο σερί ισοπαλίες με όχι τις ισχυρότερες ομάδες. Τώρα, επήλθε νηνεμία. Και όλοι στο Κορωπί περιμένουν να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο η σεζόν, να έρθουν οι βαθμοί με τον ΟΦΗ και να μπει η ομάδα με ηθικό στα play offs που κληρώνουν την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό θα πει πρωτάθλημα …χωρίς ανάσα!

Πηγή: in.gr//Κώστας Κοφινάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments