Ελλάδα

Η κακοκαιρία Emil «βούλιαξε» το Ναύπλιο: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας

Η κακοκαιρία Emil «βούλιαξε» το Ναύπλιο: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας

Πηγή Φωτογραφίας: Κακοκαιρία Emil - Πλημμύρες στο Ναύπλιο. (EUROKINISSI)

Σοβαρά προβλήματα και στη συνοικία Κούρτη

Πλημμύρες σε πολλά τμήματα δρόμων του Ναυπλίου προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή που πέφτει από το πρωί στην περιοχή. Λίγο πριν από το μεσημέρι στην πόλη του Ναυπλίου έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού, λόγω της κακοκαιρίας Emil, με αποτέλεσμα πρόσκαιρα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να γίνουν αδιάβατοι από πεζούς, ενώ και τα αυτοκίνητα σε πολλά σημεία να κινούνται με δυσκολία. Σε πολλές περιπτώσεις καταστηματάρχες βγήκαν με σκούπες, για να διώξουν τα νερά από τα καταστήματα τους, ώστε να μην πλημμυρίσουν.

Σοβαρά προβλήματα και στη συνοικία Κούρτη με ισόγειες κατοικίες και υπόγεια να πλημμυρίζουν στην οδό Οδυσσέως από τα νερά του δρόμου. Εικόνες που επανέφεραν τον εφιάλτη της πλημμύρας στους κατοίκους που είδαν τα σπίτια τους και πάλι με νερά και λάσπες λίγες ημέρες μετά την προηγούμενη καταστροφή. Στο σημείο βρέθηκαν πυροσβεστικά οχήματα και ο Δήμος με την Πολιτική Προστασία, που κάνουν αντλήσεις υδάτων, ώστε να υποχωρήσουν τα νερά από τις οικίες και να μπορέσουν οι κάτοικοι να μπουν ή να βγουν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr.

Η τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Άργους στο ύψος της Χ. Τρικούπη, ώστε να μην εισέρχονται αυτοκίνητα στο κέντρο του Ναυπλίου λόγω της μεγάλης στάθμης των συγκεντρωμένων νερών. Εκτροπή έγινε και στην Ενδεκάτη, καθώς η ίδια εικόνα επικρατούσε και στην οδό Σ. Μεραρχίας. Η πυροσβεστική προχώρησε σε άντληση υδάτων στην περιοχή του Γηροκομείου, καθώς φρεάτιο όμβριων υδάτων ξεχείλισε, με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να πλημμυρίσει.

Στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στην Κατεβασία, το ρέμα κατεβάζει μεγάλες ποσότητες νερού και το σημείο έχει σημανθεί, ώστε να μην επιχειρήσουν οχήματα να διασχίσουν την ιρλανδική διάβαση, καθώς κινδυνεύουν να παρασυρθούν. Στην οδό Οδυσσέως, στη συνοικία Κούρτη, ισόγεια οικία πλημμύρισε και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την άντληση υδάτων. Στην οδό Ναυπλίου – Ασίνης συγκεντρωμένα νερά δυσχεραίνουν τη διέλευση των οχημάτων και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς, καθώς υπάρχουν σημεία με πολύ νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments