Οικονομία

Στουρνάρας: Θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Στουρνάρας: Θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Πηγή Φωτογραφίας: [364539] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο κ. Στουρνάρας.

Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου πρόκειται να υπογράψει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Στουρνάρας θα μεταβεί σήμερα Παρασκευή στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνου Ηροδότου, με συνοδό την Υποδιοικήτρια της Τράπεζας, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα αφορά, μεταξύ άλλων, τομείς όπως η Εποπτεία (επιτόπιοι έλεγχοι, cyber resilience, ICT risks), η οικονομική έρευνα, τα Συστήματα Πληρωμών, η πρόληψη ξεπλύματος χρήματος, η κλιματική αλλαγή, οι δράσεις χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού κ.α.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.