Πολιτική

Παπαστεργίου: Η νέα υπηρεσία e-Know Your Business στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας

Παπαστεργίου: Η νέα υπηρεσία e-Know Your Business στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: [366936] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έντονο αναπτυξιακό πρόσημο και κατάργηση της γραφειοκρατίας αναμένεται με την υπηρεσία e- Know Your Business (e- ΚΥΒ)

Έντονο αναπτυξιακό πρόσημο και κατάργηση της γραφειοκρατίας αναμένεται με την υπηρεσία e- Know Your Business (e- ΚΥΒ), η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη για τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία υπηρεσία αντίστοιχη της e- Know Your Customer (e-KYC), του ψηφιακού καναλιού μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που μειώνει τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία αμφίδρομα για τους πολίτες και τις τράπεζες. Αυτά τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, ενημερώνοντας τα μέλη του για τα θέματα των αρμοδιοτήτων του. Παρούσα και η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου.

Η διάθεση των ανωνυμοποιημένων ανοιχτών δεδομένων είναι ένα ακόμη σημαντικό project του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς «η  αξιοποίηση μεγάλων συνόλων δεδομένων μέσω εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης,  θα συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με στόχο τη  βελτίωση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων», υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου. Όπως διευκρίνισε αναφορικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες, η αναγκαία επικαιροποίηση στοιχείων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σ. Κουνενάκη – Εφραίμογλου: Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης

Στη σημαντική πρόοδο την οποία έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καλύπτοντας ένα μέρος της απόστασης από τις προηγμένες ψηφιακά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε κατά την ομιλία της η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως η δημιουργία του gov.gr, οι πρώτες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, η μείωση της γραφειοκρατίας.

«Αναγνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια σημαντική πρόοδο σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης, καλύπτοντας ένα μέρος της απόστασης από τις προηγμένες ψηφιακά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα πρώτα βήματα που έγιναν με τη δημιουργία του TAXIS φτάσαμε στο gov.gr και σήμερα βλέπουμε να αξιοποιούνται στο ελληνικό δημόσιο οι πρώτες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης. Μια από τις ιστορίες επιτυχίας, που έγινε πράξη με τη συμβολή της ψηφιοποίησης, είναι και η δραστική μείωση της γραφειοκρατίας στην ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων. Τόσο το ψηφιακό ΓΕΜΗ όσο και η ψηφιακή Υπηρεσία Μιας Στάσης έχουν αλλάξει ριζικά το τοπίο και σε αυτό», ανέφερε η κα, Εφραίμογλου, τονίζοντας την αναγκαιότητα επιτάχυνσης, διεύρυνσης και εμβάθυνσης της ψηφιοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments