EDITOR'S PICK

Έτσι μοιάζει το πιο σπάνιο και ακριβό Lego στον κόσμο [εικόνες]

Έτσι μοιάζει το πιο σπάνιο και ακριβό Lego στον κόσμο [εικόνες]

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Lego minifigures in front of a rainbow background

Τύχη βουνό είχε ένα κατάστημα παιχνιδιών στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ καθώς ανακάλυψε εντελώς τυχαία στις αποθήκες του το πιο σπάνιο και ακριβό Lego στον κόσμο, το οποίο πουλήθηκε για ένα αστρονομικό ποσό.

Πρόκειται για μια σπάνια χρυσή μάσκα Kanohi Hau 14 καρατίων από τη σειρά Bionicle της Lego. Μάλιστα, το κατάστημα δημοπράτησε το κομμάτι Lego ύψους 2,5 cm για περισσότερα από 18.000 δολάρια στις 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Πώς ανακαλύφθηκε το χαμένο κομμάτι Lego Το χρυσό κομμάτι Lego ανακαλύφθηκε αφού το κατάστημα Goodwill του State College μετέφερε μια τσάντα με κοσμήματα στο κεντρικό κατάστημα της Πενσυλβάνια στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Δεν θα το σκεφτόσασταν με τίποτα. Ήρθε μέσα σε ένα μικρό, παλιό κουτί Lego», είπε στο People ο Chad Smith, αντιπρόεδρος ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας για την Goodwill στη Βόρεια Κεντρική Πενσυλβάνια.

Το Lego πουλήθηκε για ποσό που… ζαλίζει Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, ο διευθυντής του καταστήματος έβαλε πρώτα το κομμάτι στον ιστότοπο για μόλις 14,95 δολάρια. «Το κατάστημα δεν ήξερε πόσο αξίζει μέχρι που οι άνθρωποι άρχισαν να ρωτούν αν μπορούσαν να το αγοράσουν για 1.000 δολάρια», είπε ο Smith στο 6ABC.

Μετά από 48 προσφορές, ο νέος ιδιοκτήτης, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, πήρε το πολύτιμο κομμάτι Lego στο σπίτι τους για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 18.101 δολαρίων. Εν τω μεταξύ, η δεύτερη υψηλότερη προσφορά ήταν 18.100 δολάρια!

Ο Smith επιβεβαίωσε ότι το χρυσό αυτό Lego είναι το ακριβότερο κομμάτι που έχει πουληθεί ποτέ στο συγκεκριμένο κατάστημα αλλά και το ακριβότερο κομμάτι Lego που πουλήθηκε ποτέ.

Πέρασε τη νύχτα παρακολουθώντας τη δημοπρασία και αποκάλυψε πώς ανέβασε την τιμή στα 33.000 δολάρια, αλλά κανείς δεν υπέβαλε προσφορά με αυτή την τιμή. Το δεύτερο πιο ακριβό Lego που πουλήθηκε ποτέ ήταν ένα τούβλο από συμπαγές χρυσό 14 καρατίων 2×4, αξίας 15.000 δολαρίων, όπως αναφέρει το Local 12 News.

Το συλλεκτικό χρυσό κομμάτι των 14 καρατίων που ανακαλύφθηκε ζυγίζει συνολικά 9 ουγγιές. Η τιμή μιας ουγγιάς χρυσού είναι κατά μέσο όρο 2.035 δολάρια ανά Monex. Κατά συνέπεια, ο αγοραστής έλαβε το τεμάχιο για την τιμή στην οποία θα κοστολογείτο επί του παρόντος ένα κομμάτι χρυσού.

«Όλα τα χρήματα που λαμβάνουμε από την πώληση του αντικειμένου θα επιστρέψουν στην αποστολή μας», δήλωσε στο USA Today η Jessica Illuzzi, συντονίστρια Social Media και PR για τις βιομηχανίες Goodwill της Βόρειας Κεντρικής Πενσυλβάνια.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001 ως μέρος ενός δώρου με συνολικά 30 Lego, τα οποία περιελάμβαναν επίσης ασημένια και πλατινένια κομμάτια.

«Πέντε έμειναν στους ανθρώπους που εργάζονταν στη Lego. Έτσι, 23 χρόνια αργότερα, ένα από αυτά επανέρχεται στην επιφάνεια και είναι πραγματικά μοναδικό», δήλωσε ο Smith στο CBS Pittsburgh.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments