Πολιτική

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μεγάρου Μαξίμου

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μεγάρου Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: [367404] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ROBERTA METSOLA (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε διψήφια ποσοστά κινείται πλέον δημοσκοπικά η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σαφώς με όλο και μεγαλύτερη προσοχή παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και ως προς την πρόθεση ψήφου και ως προς τα ποιοτικά στοιχεία.

Παρότι ακόμα μπορεί το ζήτημα να μην έχει πάρει διαστάσεις και να θεωρείται απόλυτα διαχειρίσιμο, όμως η εικόνα στα “δεξιά” της ΝΔ δε δείχνει να είναι καλή. Πιο συγκεκριμένα, οι διαρροές συνεχίζονται και πλέον όλο και περισσότεροι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνωρίζουν ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τμήμα παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι αυτό το κύμα διαμαρτυρίας το πιστώνεται η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία στη Βόρεια Ελλάδα πιάνει υψηλά ποσοστά, που προσεγγίζουν διψήφια νούμερα.

Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν πως η δεξιά και η ακροδεξιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, αν σκεφτεί κανείς τη μεγάλη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, την άνετη είσοδο της «Ελληνικής Λύσης» αλλά και την ύπαρξη της «Νίκης» και των «Σπαρτιατών».

Πιο συγκεκριμένα σε δημοσκοπήσεις της MRB και της Opinion Poll συγκεντρώνει 7,8% και 10,2% αντίστοιχα, ενώ και στις δύο εμφανίζεται ως τέταρτη δύναμη.

Όπως είχε φανεί και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου είναι το πιο ωφελημένο κόμμα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Προφανώς, έτσι εκφράζεται η δυσαρέσκεια από τη δεξιά πτέρυγα των ψηφοφόρων της ΝΔ που ήταν απόλυτα αντίθετη με την ισότητα στο γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να επανασυνδεθεί με τη δεξιά πτέρυγα στη Νέα Δημοκρατία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την αναταραχή που προκάλεσε σε ορισμένα “γαλάζια” ακροατήρια.

Η επιλογή αυτή θεωρείται αναγκαία για να μειωθούν οι διαρροές ενόψει των ευρωεκλογών και, κυρίως, για να επανασυνδεθεί η ΝΔ με πολλά στελέχη και ψηφοφόρους που αντιτάχθηκαν στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρήθηκε ότι η δημόσια ατζέντα έπρεπε να επιστρέψει στα λεγόμενα θέματα της καθημερινότητας που ενδιαφέρουν πραγματικά το ευρύ κοινό. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η καταπολέμηση του ζητήματος της ακρίβειας, το οποίο είναι το νούμερο ένα ζήτημα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, και ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στις δηλώσεις του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει μετωπικά την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Παράλληλα, η αστυνόμευση θα αποτελέσει βασικό ζήτημα για τη μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ακόμη, η λίστα της ΝΔ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές έχει επιταχύνει την αναζήτηση υποψηφίων με αναφορές στον συντηρητισμό και τον πολιτικό χώρο της δεξιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments