Ελλάδα

Aπολογούνται οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης»

Aπολογούνται οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης»

Πηγή Φωτογραφίας: [367706] ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ "ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ" (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Τους έχει ασκηθεί δίωξη για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης». Οι τέσσερις είναι κρατούμενοι σε φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ δύο από αυτούς είναι στρατιωτικοί.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για 6 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα. Συγκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και για τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται με τουλάχιστον πέντε ενέργειες, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν εκτιμάται ότι έχουν σχέση με δράσεις που ενδεχομένως συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται και δύο στρατιωτικοί, ένας πυροτεχνουργός που υπηρετεί στην Αεροπορία και ένας οπλουργός του στρατού. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στον παγιδευμένο φάκελο που εστάλη σε δικαστική λειτουργό στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε γενετικό υλικό του ενός εκ των στρατιωτικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments