Οικονομία

Σκρέκας: Μείωση του πληθωρισμού τροφίμων κατά 15% από τον Δεκέμβριο -Εντείνονται οι έλεγχοι

Σκρέκας: Μείωση του πληθωρισμού τροφίμων κατά 15% από τον Δεκέμβριο -Εντείνονται οι έλεγχοι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Θα συνεχιστεί η μάχη κατά της ακρίβειας μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, το πρωί της Δευτέρας 4/03.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ διενεργούν ελέγχους, για να διαπιστώσουν κατά πόσο τα νέα μέτρα εφαρμόζονται

Θα συνεχιστεί η μάχη κατά της ακρίβειας μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, το πρωί της Δευτέρας 4/03. Ακόμα, επισήμανε ότι μειώσεις έως και 20% έχουν φέρει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σε 4.000 προϊόντα.

Κώστας Σκρέκας: Οι έλεγχοι συνεχίζονται και εντείνονται

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και εντείνονται, ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ διενεργούν ελέγχους, για να διαπιστώσουν κατά πόσο τα νέα μέτρα εφαρμόζονται, ειδικότερα στο βρεφικό γάλα και τις βρεφικές πάνες, και σε περίπτωση που αποκαλυφθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανατιμήσεων έχει αποτραπεί, τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ως παράδειγμα τη μείωση κατά 80% στον αριθμό των ανατιμήσεων των προϊόντων τον φετινό Φεβρουάριο σε σχέση με πέρσι.

Όπως σημείωσε, τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης έχουν αρχίσει να φαίνονται και σε σχέση με τον Δεκέμβριο, υπάρχει αποκλιμάκωση περίπου 15% στον πληθωρισμό των τροφίμων.

Στο μέτωπο των διεθνών ανατιμήσεων, λόγω της γεωπολιτικής κρίσης, όπως σε κακάο, χυμούς πορτοκαλιού, ζάχαρη, ο υπουργός Ανάπτυξης διεμήνυσε ότι ο έλεγχος στην εφοδιαστική αλυσίδα και ο περιορισμός του περιθωρίου κέρδους θα περιορίσει τις αυξήσεις πέραν του νόμιμου στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments