Πολιτική

Μ. Σχοινάς: Η έκθεση της Κομισιόν δεν δίνει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι η Ουγγαρία του νότου

Μ. Σχοινάς: Η έκθεση της Κομισιόν δεν δίνει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι η Ουγγαρία του νότου

Πηγή Φωτογραφίας: [367115] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κάθε χρόνο τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει μία ακτινογραφία της κατάστασης του κράτους δικαίου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξήγησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η τελευταία έκθεση της Επιτροπής δεν έχει αντιστοιχία με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η έκθεση της Επιτροπής δεν δίνει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι η Ουγγαρία του νότου», είπε στο MEGA ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών δήλωσε πως οι δικαστές ολοένα και διευρύνουν την προσέγγιση όσων θα παραπέμψουν στη δίκη.

«Για τη σύμβαση 717 πολύ σωστά ρωτάνε οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς και πολύ σωστά οι Έλληνες δικαστές εκτιμούν εάν το θέμα αυτό πρέπει να παραπεμφθεί με τους επιχειρησιακά υπεύθυνους ή ξεχωριστά».

Για τις Ευρωεκλογές σχολίασε πως είναι μία ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα.

«Η σύνθεση των εθνικών αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκύπτει μέσα από εθνικές διαδικασίες. Κάθε κράτος έχει τις εκλογικές διαδικασίες που του αναλογούν. Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές είναι μία ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα, τα θέματα της ατομικής διαγωγής αλλά και το κατά πόσο οι βουλευτές μπορούν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορούν να επηρεάζουν αποφάσεις προς όφελος της χώρας τους», είπε.

Μία από τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας είναι η γεωπολιτική ενηλικίωση της Ευρώπης, όπως και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments