Ειδήσεις

ΠΑΣΟΚ: Αναβρασμός για ιδιωτικά ΑΕΙ και δημοσκοπική στασιμότητα

ΠΑΣΟΚ: Αναβρασμός για ιδιωτικά ΑΕΙ και δημοσκοπική στασιμότητα

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Υψηλές εντάσεις, οι οποίες φαίνεται να υποκρύπτουν ευρύτερη διάθεση κριτικής στην ηγεσία του κόμματος, επιφύλασσε η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο ψηφίζεται την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στασιμότητα της Χαριλάου Τρικούπη στα γκάλοπ και ιδίως η ισοβαθμία ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έδειξε η προχθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, έχουν δημιουργήσει περιβάλλον μουρμούρας στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτή η γκρίνια βγήκε στην επιφάνεια χθες, με τις ευθείες συγκρούσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αναγκάστηκε να προειδοποιήσει ότι στη ψηφοφορία θα ισχύσει η κομματική πειθαρχία.

«Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο λέμε «όχι» στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη», φέρεται να είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ επέμεινε λέγοντας ότι έπρεπε να έχει γίνει συνεδρίαση για την στρατηγική του κόμματος για το επίδικο ζήτημα.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε τα μη κρατικά πανεπιστήμια το 2006 επί Καραμανλή και ήταν υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ίδια θέση διαχρονικά. Μην κάνεις κοπτοραπτική στα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου.Όπως πρόεδρε έλεγες τις απόψεις σου έτσι θα της λέω κι εγώ!» φέρεται να δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος

«Δεν μας φώναξες να σου πούμε την άποψή μας όσοι σπουδάσαμε έξω ή έχουμε τα παιδιά μας έξω, όπως μας είχες πει;», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανεβάζοντας την ένταση στην αίθουσα.

«Τι προτείνεις δηλαδή;», τον ρώτησε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ ακολούθησε αντιπαράθεση και με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία επίσης έχει ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου Πιερρακάκη.

Η κυρία Γιαννακοπούλου από την πλευρά της ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Δεν είμαστε υπάλληλοι. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε αποφάσεις που μας έρχονται την τελευταία στιγμή» είπε και πρόσθεσε ότι το σκανδιναβικό μοντέλο για τα πανεπιστήμια που προβάλλει η ηγεσία του κόμματος δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι με την καταψήφιση «ταυτιζόμαστε με όσους μάχονται υπέρ του μόνου μονοπωλίου που υπάρχει στην Ελλάδα, αυτό της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Τελικά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έλαβαν την απόφαση για καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μετά από τρίωρη και πλέον συνεδρίαση με τον Νίκος Ανδρουλάκη να προειδοποιεί: «Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments