Πολιτική

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε ποια σημεία θα αντιπαρατεθεί με την ΝΔ.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με το Εκτελεστικό Γραφείο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, να δίνει σήμα για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Στα γραφεία της Κουμουνδούρου συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα, τόσο σε επίπεδο εκλογών, όσο και για την αντιπολιτευτική ρητορική. Στη Βουλή θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.

Προετοιμάζεται κεντρική εκδήλωση, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης πρόκειται να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πρόταση του κόμματος, καθώς και ένα πολιτικό κείμενο σχετικά με την ευρωπαϊκή διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 12 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει συντονισμένα τη μάχη.

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθεί πολύ αυτή την εβδομάδα στον αγώνα κατά της ίδρυσης “ιδιωτικών πανεπιστημίων”. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση ο κ. Κασσελάκης τόνισε με πολύ ψύχραιμο τρόπο την “αντισυνταγματικότητα” των σχετικών κυβερνητικών νομοσχεδίων στη Βουλή, καθώς και τις θετικές αντιπροτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σε ό,τι αφορά την τραγωδία των Τεμπών, πρέπει να αναζητηθεί η αλήθεια και να διερευνηθεί σε βάθος.

Σύμφωνα με πηγές, τη συνεδρίαση απασχόλησε και το θέμα Ασημακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα της επιστολικής ψήφου μετά τις αποκαλύψεις, ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε χρήση στοιχείων του υπ. Εσωτερικών. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχοντας την απόλυτη πολιτική ευθύνη, όπως σημειώνουν, οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες και η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει με τις λέξεις και να δημιουργεί εντυπώσεις», σχολιάζουν, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις από την κ. Ασημακοπούλου αλλά πρωτίστως από την κ. Κεραμέως «που όσο δεν απαντά και κρύβεται θα αφήνει να εννοηθεί ότι γνώριζε για τη διαρροή αυτών των στοιχείων. Και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει ποιος διέρρευσε αυτά τα στοιχεία».

Αυτό το Σαββατοκύριακο, πρόκειται να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές για τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις οργανώσεις βάσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το εκτελεστικό γραφείο πρόκειται να συνεδριάζει συχνά και θα είναι υπεύθυνο για τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments