Πολιτική

Το ΚΚΕ στον αγώνα κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Το ΚΚΕ στον αγώνα κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΚΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στοίχημα για τον Περισσό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Μετά την απεργία την ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Παρασκευή είναι το δεύτερο μεγάλο στοίχημα του ΚΚΕ.

Περισσότεροι από 195 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12.00 μ.μ., τονίζοντας το όχι στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.   Για άλλη μια φορά, στόχος είναι ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Και θα ακολουθήσουν και άλλα. 
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής. Την κατηγόρησε ότι προχωρά σε “ρεσιτάλ συκοφαντίας και γελοιοποίησης”.
Η αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο σκανδιναβικό μοντέλο από το οποίο όπως είπε ακόμα και οι Σκανδιναβοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που «οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν «sugar daddies» για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Αλλά μάλλον πρέπει να βρείτε άλλον «καπιταλιστικό παράδεισο» να αντιγράψετε. Αφού, τα τελευταία στοιχεία της EUROSTAT, δείχνουν αύξηση της ανεργίας των αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις σκανδιναβικές χώρες» έγινε αφορμή για επίθεση της ΝΔ στο ΚΚΕ.
Ωστόσο, οι τοποθετήσεις του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα κρίνονται ως ακραίες και σεξιστικές.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους “θα αναγκάζονται να αναζητούν sugar daddies με τα γνωστά ανταλλάγματα”, αναφέρει δήλωση-απάντηση του Νίκου Ρωμανού, εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση», προσθέτει.

«Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου”.

Σήμερα το πρωί, στο θέμα των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του κ. Κουτσούμπα επανήλθε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, λέγοντας: «Υπέθεσα κύριε γ.γ. ότι ζητήσατε τον λόγο εκτάκτως για να ζητήσετε συγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας η οποία αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας. Και μην σπεύσετε να μας κατηγορήσετε για αντικομουνισμό», είπε. Οι φωνές σας δεν θα συγκαλύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων σας, είπε ακόμα και πρόσθεσε:

«Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα. «Αλλά ευτυχώς τα ζητήματα αυτά τα έλυσε η ιστορία. Δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δύναμη εκσυγχρονισμού που είναι υπεράνω κριτικής και δεν έχετε το θάρρος να βγείτε και να πείτε συγνώμη έκανα λάθος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments