Πολιτική

Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης – Τα πιθανά σενάρια

Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης – Τα πιθανά σενάρια

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το σχέδιο προσκρούσει στις αντιρρήσεις της κ. Λάλη.

Έντονο παρασκήνιο καταγράφεται γύρω από το ενδεχόμενο εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, που πυροδοτείται από την πολύ πιθανή παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη βουλευτική έδρα.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διερευνά τις πιθανότητες που υπάρχουν, με την επιλαχούσα βουλευτή επικρατείας Ζωρζέττα Λάλη να αποκαλύπτει ότι όντως δέχθηκε αναγνωριστικό τηλεφώνημα. Το ίδιο και άλλοι επιλαχόντες.

Για να μπορέσει όμως ο κύριος Κασσελάκης να πάρει μια θέση στη Βουλή χρειάζεται να παραιτηθούν 5 επιλαχόντες. Μεταξύ αυτών, και η κυρία Λάλη, η οποία αποκάλυψε ότι τη ρώτησε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό δυσκολεύει η προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να μπει στη Βουλή – εφόσον είναι αυτή η πρόθεσή του, καθώς υποψήφια που προηγείται εκείνου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί ότι, αν παραιτηθεί ο Όθων Ηλιόπουλος, θα ορκιστεί βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι έχει αναπτυχθεί ολόκληρη φιλολογία σχετικά με το αν ο κ. Κασσελάκης επιθυμεί να μπει στη Βουλή.

Τη σχετική συζήτηση «φούντωσαν» οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του νυν βουλευτή Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος έχει αφήσει δύο φορές ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί λόγω φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ, όπου εργάζεται παράλληλα.

«Δεν είμαι σίγουρος για το τι θα κάνω με την έδρα μου» δήλωσε μόλις χθες ο κ. Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως υποψήφιος με το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην ένατη θέση, και στην περίπτωση που παραιτηθεί ο κ. Ηλιόπουλος θα πρέπει να ακολουθήσουν άλλες πέντε παραιτήσεις, αντίστοιχων επιλαχόντων. Πρόκειται για τους Πόπη Τσαπανίδου (αποχώρησε με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα), Μιχάλη Καλογήρου (στενό συνεργάτη και σήμερα του Αλέξη Τσίπρα), Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή και Ζωρζέττα Λάλη.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη οδός, ο κ. Κασσελάκης να αναδειχθεί απευθείας βουλευτής, αν παραιτηθεί ο κ. Ηλιόπουλος, ως ομογενής. Μια προοπτική, ωστόσο, που -με βάση απόψεις ακαδημαϊκών- δεν είναι πολύ πιθανή.

Επιστρέφοντας στο σενάριο των επιλαχόντων λοιπόν, στα σχέδια του κ. Κασσελάκη φέρεται να βάζει φρένο η κ. Ζωρζέττα Λάλη.

Μιλώντας στο ethnos.gr, η κυρία Λάλη αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη το βράδυ της Πέμπτης. Εκεί, σύμφωνα με την ίδια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη ρώτησε εάν προτίθεται να παραιτηθεί από την έδρα της, στην περίπτωση που και οι υπόλοιποι επιλαχόντες που βρίσκονται σε θέσεις πάνω από εκείνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έπρατταν το ίδιο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε τοποθετώντας με στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν έρθει η σειρά μου, θα τιμήσω την απόφασή του από τη θέση του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου» απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, όπως δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments