Πολιτική

Η ΝΔ πατάει γκάζι για τις ευρωεκλογές

Η ΝΔ πατάει γκάζι για τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Σε κίνηση ο κομματικός μηχανισμός της Πειραιώς.

Ενενήντα ημέρες μας χωρίζουν μέχρι την επόμενη προσφυγή στις ευρωκάλπες αυτή τη φορά και η κυβέρνηση θα αρχίσει να εισέρχεται σταδιακά σε προεκλογική περίοδο, καθώς το διακύβευμα είναι κρίσιμο, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο διεθνών αναταράξεων με τη χώρα μας να ισχυροποιεί τις συμμαχίες της εκτός συνόρων. Το κυβερνητικό επιτελείο μελετά διεξοδικά τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, το βαθμό των συσπειρώσεων των κομμάτων αλλά και το χαρακτήρα που δίνουν οι πολίτες στην ψήφο των ευρωεκλογών. 

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι, όπως αναφέρεται στο newsbeast,να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, ενώ ειδική «καμπάνια» ετοιμάζεται για την προώθηση της επιστολικής ψήφου το προσεχές διάστημα ως αντίδοτο κατά της αποχής. Ενδεικτικά του πως αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι είναι τα ποσοστά που αποτυπώθηκαν στη δημοσκόπηση της Alco, καθώς το 63% απαντά πως είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 28% απαντά όχι.

Η ανάγνωση του συγκεκριμένου γκάλοπ δίνει όμως ενδιαφέροντα στοιχεία και για τη συσπείρωση της ΝΔ, η οποία βρίσκεται στο 65%. Το κυβερνών κόμμα δείχνει να χάνει 4% της δύναμής του προς το ΠΑΣΟΚ, 3% προς την Ελληνική Λύση, 1% προς τη Νίκη, 1% προς το ΚΚΕ, ενώ το  18% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2023, δεν απαντούν τι θα ψηφίσουν. Τις διαρροές αυτές θα επιχειρήσει να περιορίσει ο ηγετικός κομματικός πυρήνας της ΝΔ «χτίζοντας» το γαλάζιο αφήγημα των ευρωεκλογών.

Η αρχή αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Δευτέρας (17.00) στη Θεσσαλονίκη στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με βασικό ομιλητή τον πρωθυπουργό.  Προχθές μπήκαν οι τελικές πινελιές στο πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να έχει επετειακό λόγω της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση του κόμματος αλλά και προεκλογικό χαρακτήρα. Πρόκειται για τη μοναδική προσυνεδριακή εκδήλωση, πριν από το συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5 – 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διεργασίες για την συγκρότηση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου.  Ο μαγικός αριθμός 42 δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου σταδιακά αποδεσμεύει ονόματα και πρόσωπα που θα βρίσκονται στη λίστα. Έτσι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα δούμε τον πρώην δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον πρόεδρο του πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλο, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και σύμβουλο του πρωθυπουργού, Βασίλη Κοντοζαμάνη τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σωτήρη Σέρμπο, την  αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, τον Πύρρο Δήμα, τον  διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, τον γνωστό δημοσιογράφος Γιώργο Αυτιά, την πρώην υπουργό επί ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον καθηγητή Πολιτικής οικονομίας Ναπολέοντα Μαραβέγια.

Οι επαφές και οι αξιολόγηση των προσώπων συνεχίζεται και εκκρεμεί μια ευρεία σύσκεψη όπου οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θα παρουσιάσουν την τελική τους πρόταση, προκειμένου ο ίδιος να βάλει την προσωπική του σφραγίδα. Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αναμένεται να γίνει το αργότερα στα μέσα Απριλίου, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα να οργώσουν τη χώρα και να μαζέψουν όσους περισσότερους σταυρούς μπορούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments