Πολιτική

Κασσελάκης: Αγώνας δίχως αύριο για την δεύτερη θέση

Κασσελάκης: Αγώνας δίχως αύριο για την δεύτερη θέση

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο φουλ οι εκλογικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ισοπαλία των ποσοστών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που εν όψει ευρωκάλπης προδικάζει ντέρμπι. Αναπόδραστα, όπως σε κάθε τέτοια αναμέτρηση με αβέβαιο αποτέλεσμα, τα επιτελεία τους βρίσκονται σε αναβρασμό, σκάβοντας επιμελώς βαθύτερα χαρακώματα για τη συγκρουσιακή αντιπαράθεσή τους. Η οποία δεν ξεκίνησε, προφανώς, με την ανάγνωση των τελευταίων δημοσκοπικών ευρημάτων.

Για τον λόγο αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ήδη κινητοποιήσει το σύνολο του στελεχικού δυναμικού της Κουμουνδούρου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων θα δώσει το στίγμα του κόμματος για την οικονομία και πιο συγκεκριμένα για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Την Πέμπτη θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος στο ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ενώ μέσα στον Απρίλιο προγραμματίζεται νέα μεγάλη εκδήλωση για το στεγαστικό. Στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβαίνουν οι θέσεις του κόμματος ανά τομέα και στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως όλα θα είναι έτοιμα για την αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Οι «μηχανές» λειτουργούν στο φουλ και η έμφαση δίνεται πλέον στο πρόγραμμα. Την Τετάρτη σχεδιάζεται να συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο, ενώ προγραμματίζονται νέα περιφερειακά συνέδρια σε Πάτρα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η κατάσταση στην Κουμουνδούρου δεν είναι ξεκάθαρη όσον αφορά τις εκλογές ανάδειξης υποψηφίων για τις νομαρχιακές επιτροπές και τα συντονιστικά όργανα των επιτρόπων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους, η συμμετοχή στις αστικές περιοχές ήταν πολύ χαμηλή, κυμαινόμενη από 8% έως 12%. Στη βόρεια Αθήνα ψήφισαν 1.346 από τα 16.600 μέλη, στην Ηλιούπολη ψήφισαν 197 από τα 1.767 και στο Ίλιον ψήφισαν μόλις 101 από τα 2.400 μέλη. Παρόμοιες καταστάσεις φέρεται να διαπιστώθηκαν στη Βούλα Βουλιαγμένης (ψήφισαν 72 από τους 640 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους) και στη Θεσσαλονίκη (ψήφισαν 1.110 από τα 12.000 μέλη του σωματείου).

Οι πηγές της Κουμουνδούρου δίνουν μια διαφορετική άποψη. Λένε ότι υπάρχει συναίνεση στο 70% των οργανώσεων, γι’ αυτό και δεν έγιναν οι εκλογές. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι ο ίδιος αριθμός ψήφων δόθηκε όπως και το 2022, με τη διαφορά ότι η τότε τάση δημιούργησε πόλωση.

Η απόσταση που καλείται να καλύψει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αρκετά μεγάλη: η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι ο γεωγραφικός χάρτης έχει αλλάξει και ότι το “σοκ” της ήττας από το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2012 θα ήταν σημαντικό. Και μετά το καλοκαιρινό “χαστούκι” του 17,8%, οι “σεισμικές δονήσεις” θα είναι τεράστιες και απρόβλεπτες. Ο Στέφανος Κατσελάκης παίζει τώρα το “χαρτί” της συσπείρωσης των κομματικών δυνάμεων, που κύριο μέλημά τους είναι η εσωτερική ηρεμία στο κόμμα, η οποία δεν έχει διαταραχθεί από το συνέδριο του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments