Αθλητισμός

Άρσεναλ – Πόρτο 1-0 [4-2 πεν.]: Ο Ράγια έστειλε τους “Κανονιέρηδες” στα προημιτελικά

Άρσεναλ – Πόρτο 1-0 [4-2 πεν.]: Ο Ράγια έστειλε τους “Κανονιέρηδες” στα προημιτελικά

Πηγή Φωτογραφίας: instagram arsenal stadium, Το έβλεπε να έρχεται σαν deja vu. Μετά τον περσινό αποκλεισμό από την Σπόρτινγκ από τους "16" του UEFA Europa League στα πέναλτι, η Άρσεναλ έβλεπε την Πόρτο να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της με την ομάδα του Αρτέτα να βρίσκει μόνο το γκολ του Τροσάρ στο 41'. Στη διαδικασία των πέναλτι όμως φέτος, υπήρχε ο Νταβίντ Ράγια με τον Ισπανό να κάνει δύο αποκρούσεις και να στέλνει τους "Κανονιέρηδες" στην προημιτελική φάsη του UEFA Champions League μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Άρσεναλ έβλεπε την Πόρτο να πετυχαίνει να στείλει το ματς στα πέναλτι μετά το 1-0 του Τροσάρ

Το έβλεπε να έρχεται σαν deja vu. Μετά τον περσινό αποκλεισμό από την Σπόρτινγκ από τους “16” του UEFA Europa League στα πέναλτι, η Άρσεναλ έβλεπε την Πόρτο να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της με την ομάδα του Αρτέτα να βρίσκει μόνο το γκολ του Τροσάρ στο 41′. Στη διαδικασία των πέναλτι όμως φέτος, υπήρχε ο Νταβίντ Ράγια με τον Ισπανό να κάνει δύο αποκρούσεις και να στέλνει τους “Κανονιέρηδες” στην προημιτελική φάsη του UEFA Champions League μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Μια στιγμή μαγείας του Όντεγκαρντ ήταν αρκετή για να ανοίξει το σκορ με Τροσάρ η Άρσεναλ

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν “αναγνωριστικό” για τις δύο ομάδες με την Πόρτο να στέκεται εξαιρετικά στο χορτάρι του “Έμιρεϊτς”. Μετά το δεκάλεπτο η Άρσεναλ βρήκε τις πρώτες φάσεις της όμως είτε ο Ντιόγκο Κόστα είτε κάποιος αμυντικός ήταν εκεί με τον Πέπε να παραμένει αμυντικός ογκόλιθος ακόμα και στα 41 του. Αφού άντεξαν στη σύντομη αυτή πίεση, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την πρώτη τους ευκαιρία με το σουτ του Εβανίλσον να περνά λίγο εκτός. Ο ίδιος παίκτης είχε ακόμη πιο σπουδαία ευκαιρία στο 21′ με τον Ράγια να του λέει εντυπωσιακά “όχι”.

Σε γενικές γραμμές το ημίχρονο κυλούσε όπως ακριβώς το ήθελε ο Κονσεϊσάο. Η Πόρτο πίεζε ασφυκτικά τα χαφ της Άρσεναλ στη φάση άμυνας ενώ στη φάση επίθεσης, ο Ντιόγκο Κόστα πάγωνε το ρυθμό καθώς οι παίκτες του Αρτέτα σπάνια τον πίεζαν γνωρίζοντας την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια.

Οι ενδεκάδες:

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκ. Μαγκαλιάες, Κίβιορ (105′ Ζιντσένκο), Ζορζίνιο (83′ Ζεσούς), Ράις, Όντεγκααρντ, Τροσάρ (105′ Ενκέτια), Χάβερτς, Σάκα

Πόρτο (Σ. Κονσεϊσάο): Ντ. Κόστα, Ζοάο Μάριο (85′ Σάντσες), Πέπε, Οτάβιο, Βέντελ, Νίκο Γκονζάλεζ (101′ Εουστάκιο), Βαρέλα (90+7 Γκρούγιτς), Πεπέ, Γκαλένο, Φ. Κονσεϊσάο (101′ Μπόρζες), Εβανίλσον (87′ Ταρεμί)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arsenal (@arsenal)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments