Nέα της αγοράς

3M: Ο Bill Brown αναλαμβάνει CEO την 1η Μαΐου – Ράλι 4% για τη μετοχή

3M: Ο Bill Brown αναλαμβάνει CEO την 1η Μαΐου – Ράλι 4% για τη μετοχή

Πηγή Φωτογραφίας: stp.com

Τον Bill Brown θα ορίσει ως τον επόμενο CEO η 3M, με τον βιομηχανικό όμιλο να στοιχηματίζει σε ένα στέλεχος εκτός εταιρείας για να καθοδηγήσει την εταιρεία σε μία περίοδο επιβράδυνσης των πωλήσεων και των συνεπειών που αντιμετωπίζει από τις πολλαπλές αγωγές.

Τον Bill Brown θα ορίσει ως τον επόμενο CEO η 3M, με τον βιομηχανικό όμιλο να στοιχηματίζει σε ένα στέλεχος εκτός εταιρείας για να καθοδηγήσει την εταιρεία σε μία περίοδο επιβράδυνσης των πωλήσεων και των συνεπειών που αντιμετωπίζει από τις πολλαπλές αγωγές.

‘Οπως αναφέρει το Reuters, ο Brown ήταν ο CEO της L3Harris Technologies, εταιρεία που επικεντρώνεται στην αεροδιαστημική και αμυντική τεχνολογία, από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Μετά την ανακοίνωση της 3M, η μετοχή της εταιρείας καταγράφει άνοδο την Τρίτη κοντά στο 4%, αν και φέτος υποχωρεί κατά 14%, με την εταιρεία να έχει συμφωνήσει να πληρώσει περίπου 6 δισ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγές που σχετίζονται με τις ωτοασπίδες της.

Ο 61χρονος Brown, θα διαδεχθεί τον Michael Roman την 1η Μαίου. Ο Roman, που μετρά 35 χρόνια στην εταιρεία, θα αναλάβει καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου την ίδια μέρα.

«Η 3M αποφάσισε να φέρει έναν εξωτερικό CEO, κάτι που δείχνει την επιθυμία της για αλλαγή», αναφέρει ο Nigel Coe, αναλυτής της Wolfe Research, σε σημείωμα του, τονίζοντας πως αυτή η επιλογή θα θεωρηθεί μια καλοδεχούμενη κίνηση σε μια περίοδο «με μεγάλες προκλήσεις σε χρηματοοικονομικό και χρηματιστηριακό επίπεδο».

Τον Ιανουάριο, η 3M ανακοίνωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ολόκληρου του έτους, χωρίς να καταφέρει να «πιάσει» τις εκτιμήσεις της Wall Street, με την εταιρεία να επικαλείται το υποτονικό μακροοικονομικό περιβάλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments