Πολιτική

Αυγενάκης: 1,3 εκατ. ευρώ καταβάλλονται την Τετάρτη στους αγρότες της Θεσσαλίας

Αυγενάκης: 1,3 εκατ. ευρώ καταβάλλονται την Τετάρτη στους αγρότες της Θεσσαλίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Όπως ο υπουργός διευκρίνισε, η τεχνική πρόταση που καταθέτει εκ νέου η Ελλάδα σήμερα, Τετάρτη, είναι ύψους άνω των 40 εκ ευρώ, και αφορά στην κάλυψη των παραγωγών των πλημμυρισμένων περιοχών της Κάρλας για την πρώτη διετία

Όπως ο υπουργός διευκρίνισε, η τεχνική πρόταση που καταθέτει εκ νέου η Ελλάδα σήμερα, Τετάρτη, είναι ύψους άνω των 40 εκ ευρώ, και αφορά στην κάλυψη των παραγωγών των πλημμυρισμένων περιοχών της Κάρλας για την πρώτη διετία

Ύψους 1,3 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που καταβάλλεται σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου, στους αγρότες της Θεσσαλίας, και πρόκειται για προκαταβολές στους πληγέντες, οι οποίες προέκυψαν από διορθώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως ο υπουργός διευκρίνισε, η τεχνική πρόταση που καταθέτει εκ νέου η Ελλάδα σήμερα, Τετάρτη, είναι ύψους άνω των 40 εκ ευρώ, και αφορά στην κάλυψη των παραγωγών των πλημμυρισμένων περιοχών της Κάρλας για την πρώτη διετία.

Η πρόταση είναι εμπλουτισμένη με στοιχεία της ολλανδικής εταιρείας που έχει αναλάβει τη μελέτη για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία, καθώς η πρώτη πρόταση που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο δεν έλαβε τη θετική αντίδραση της Ε.Ε.

«Η μελέτη ειναι απαραίτητη, έχουν ψηλαφίσει τον Θεσσαλικό κάμπο, εμείς δεν είχαμε αντιπλημμυρική κουλτούρα καθώς δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά τέτοια φαινόμενα» τόνισε ο κ. Αυγενάκης, χαρακτηρίζοντας χρήσιμο εργαλείο τη μελέτη που εκπόνησαν οι Ολλανδοί ειδικοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments