Πολιτική

Η αυτοπαγίδευση Κασσελάκη στα αστακοκάραβα

Η αυτοπαγίδευση Κασσελάκη στα αστακοκάραβα

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μαίνεται ο "πόλεμος" γύρω από τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη.

Ένα θολό δίχτυ αλληλοεπικαλύψεων, πωλήσεων και αγορών, μερισμάτων και νομικών περιπλοκών, καλύπτει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Στέφανου Κασσελάκη, και εκπέμπει καχυποψία.

Το αστείο είναι ότι μόνος του ενέπλεξε εαυτόν στο δίχτυ της αμφισβήτησης, με τις αοριστίες των δηλώσεών του, και στο φόντο πάντα ενός νόμου που το δικό του κόμμα θέσπισε. Και τον θέσπισε με μικροπολιτική σκοπιμότητα να δρέψει εντυπώσεις ηθικού πλεονεκτήματος, γκριζάροντας τον Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο 2015 – 2019 είχε προωθήσει νόμο, ο οποίος απαγορεύει οιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σε πολιτικά πρόσωπα, με απώτερη πολιτική στόχευση τη στοχοποίηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Οι παλινωδίες και οι αμφισημίες του Στέφανου σε σχέση με τα επιχειρηματικά του, έδωσαν την ευκαιρία στη ΝΔ, να παίξει τη γάτα με το εγκλωβισμένο στην παγίδα ποντίκι, και να επιχειρήσει φυγήν εξόδου από τη δυσάρεστη επικαιρότητα.

Επισημαίνεται ότι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είχε πει την 1η Μαρτίου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» με τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Λιάγκα, ότι ζει από μερίσματα χωρίς να κατέχει διοικητική θέση. Ωστόσο, ακόμη και αυτό αντίκειται με τον νόμο του 2016 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, έναν νόμο για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «φτιάχτηκε για τον Μητσοτάκη, αλλά στρίμωξε τον Κασσελάκη».

Η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη, εδώ και ημέρες ζητά απαντήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις και το θέμα να επανέρχεται.

Ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε: «Ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση και δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις ερωτήσεις που του θέτει η Δικαιοσύνη. Δεν είναι ένας influencer του Διαδικτύου αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, και τον νόμο αυτόν μάλιστα τον θέσπισε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν του αρέσει του κ. Κασσελάκη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό». Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα κι αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία όπου αυτός δεν είναι».

Στο θέμα επανήλθε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, ερωτώμενος σχετικά, τόνισε πως «το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο ο οποίος δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και σε συγγενείς πρώτου βαθμού, στις συζύγους εν προκειμένω, να έχουν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, ούτε καν -όχι off shore εταιρεία- εταιρεία ευρωπαϊκή. Ένας νόμος ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα και τη σύζυγό μου τότε. Προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις του νόμου αμέσως και τώρα ο νόμος αυτός εξακολουθεί να ισχύει και ο νόμος αυτός αφορά και τον κ. Κασσελάκη […] Λοιπόν, όταν προσαρμοστεί να έρθει να μας το πει, αλλά μην μας κουνάει και το δάχτυλο, γιατί εδώ θα τρελαθούμε τελείως».

Πάντως, οι αμφισημίες της οικονομικής του δραστηριότητας και της πηγής πλουτισμού του, δεν μένουν απαρατήρητες και μέσα στο κόμμα του. Αρκετά στελέχη είναι αμήχανα και απρόθυμα να υπερασπιστούν την αλήθεια των ισχυρισμών του.

Ήδη ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι ο αρχηγός πρέπει να δώσει απαντήσεις, καθώς οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο που και πως μετέχουν. Ένας πολιτικός οφείλει να καθαρίζει το όνομα του «σε πρώτο χρόνο», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments