Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για το θαύμα στη Σερβία

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για το θαύμα στη Σερβία

Πηγή Φωτογραφίας: [367996] CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία στη ρεβάνς της φάσης των 16 του Conference League και καλείται να κάνει το θαύμα, μετά την ήττα με 4-1 στο Καραϊσκάκης. Αυτές είναι οι σκέψεις και τα διλήμματα του Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός έχει μία δύσκολο έργο μπροστά του. Ο ίδιος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραδέχθηκε πως οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν ένα θαύμα απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στη ρεβάνς της ήττας με 4-1 στο Καραϊσκάκης για τη φάση των 16 του Conference League.

Οι Πειραιώτες, λίγους μήνες μετά το 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα, θα βρεθούν ξανά στην TSC Arena (14/3, 22:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24) στη βόρεια Σερβία για την αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς, με την συνθήκη προφανώς να είναι διαφορετική. Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη, μία καλή εμφάνιση και να εξαντλήσει όποιες πιθανότητες για την ανατροπή.

Την ίδια ώρα οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλείσουν και έναν… κύκλο. Έπειτα από το 6Χ6 του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού, ήρθαν δύο βαριές εντός έδρας ήττες από την Μακάμπι (4-1) και τον Παναθηναϊκό (3-1). Ο Ισπανός προπονητής και οι παίκτες του επιθυμούν να βάλουν μία τελεία, ώστε να πάνε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία στην διακοπή και να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για τα playoffs της Stoiximan Super League.

“Πρόκειται για θαύμα, θα μπορούσε να συμβεί. Πρέπει να αποζημιώσουμε τον εαυτό μας γι’ αυτά τα δύο κακά αποτελέσματα, να δώσουμε ωραία απάντηση και να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο. Να είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας αύριο, να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα” ανέφερε συγκεκριμένα ο Μεντιλίμπαρ.

Τι θέλει ο Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες του

Ο Μεντιλίμπαρ περιέγραψε στην συνέντευξη Τύπου τι θέλει από την ομάδα του. Η ατάκα που ανέφερε την Τετάρτη (13/3), αλλά και την περασμένη Πέμπτη μετά το 4-1 ήταν η εξής: “Μην τρελαθούμε”. Με λίγα λόγια ο Ισπανός προπονητής δεν θέλει από την ομάδα του βιασύνη.

Θέλει να δει ισορροπία, ορθολογισμό και γενικά ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι με καλή εικόνα. Φυσικά, δεν παρέλειψε να τονίσει πως και το ρίσκο είναι απαραίτητο. “Το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να τρελαθούμε και να ξεκινήσουμε το ματς βιαστικά.

Να κάνουμε ολοκληρωμένο παιχνίδι. Μέχρι και την λήξη μπορούν να γίνουν τα πάντα. Να είμαστε ορθολογικοί, αλλά πρέπει να πάρουμε και ρίσκα” υπογράμμισε ο Μεντιλίμπαρ.

Οι σκέψεις και τα διλήμματα του Μεντιλίμπαρ

Ένα πρώτο δίλημμα του Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα αφορά στον σχηματισμό. Ο Ισπανός προπονητής εξετάζει το ενδεχόμενο αντί για 4-3-3, να παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στο κέντρο της άμυνας και συγκεκριμένα με τους Ρέτσο, Ντόη, Κάρμο ή ενδεχομένως τον Ιμπόρα. Φυσικά, σταθεροί στα άκρα φαίνεται πως θα είναι εκτός απροόπτου οι Ορτέγκα και Ροντινέι.

Ένα επίσης μεγάλο δίλημμα είναι αυτό για την θέση του τερματοφύλακα. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι μεν στην αποστολή, αλλά αντιμετωπίζει ενοχλήσεις. Έτσι, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης είναι πολύ πιθανό να πάρει τη θέση του από το γκολπόστ. Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει δείξει την αξία του και έχει πείρα από ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, οι Όρτα, Έσε και Τσικίνιο έχουν το προβάδισμα για την τριάδα του άξονα, σε περίπτωση του 4-3-3. Εάν ο Ισπανός αποφασίσει να τοποθετήσει τριάδα στην άμυνα, τότε κάποιος πιθανότατα από αυτούς θα “θυσιαστεί”.

Όσον αφορά στην επίθεση, οι Ποντένσε και Φορτούνης έχουν τον πρώτο λόγο, ώστε να πλαισιώσουν τον Ελ Κααμπί. Βέβαια, δεν αποκλείεται ο Μεντιλίμπαρ να κρύβει εκπλήξεις και να θέλει να αιφνιδιάσει ακόμη περισσότερο την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όλα θα αποκαλυφθούν λίγη ώρα από την έναρξη της αναμέτρησης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγκα, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Ντόη, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments