Πολιτική

Κόντρα Φλωρίδη με Τζανακόπουλο για τον Κολωνό: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισε τον βιασμό σε πλημμέλημα»

Κόντρα Φλωρίδη με Τζανακόπουλο για τον Κολωνό: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισε τον βιασμό σε πλημμέλημα»

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ο στοιχειώδης σεβασμός στη δικαστική λειτουργία επιβάλλει να περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής απόφασης»

«Ο στοιχειώδης σεβασμός στη δικαστική λειτουργία επιβάλλει να περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής απόφασης». Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σχολίασε από τη Βουλή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη του παιδοβιαστή Ηλία Μίχο.

«Υπάρχει κριτική για την κατάπτωση της ελληνικής Δικαιοσύνης και έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου με αφορμή τη δίκη που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε και δεν έχουμε πληροφορίες».

Δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες Ο κ. Φλωρίδης πάντως εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες που έφερε και ψήφισε στη Βουλή το 2019, λίγο πριν τις εκλογές, καταγγέλλοντας ότι αρχικά επιχείρησε να μετατρέψει τον βιασμό ανηλίκων από κακούργημα σε πλημμέλημα, αλλά έκανε πίσω λόγω των αντιδράσεων των βουλευτών του ίδιου του κόμματος. «Η αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προς τιμήν τους, των γυναικείων οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε κυβέρνηση που είχε καταθέσει τη μετατροπή αυτή, να την πάρει πίσω τελευταία στιγμή και να επαναφέρει το κακούργημα όπως ήταν. Αυτή ήταν η φροντίδα για θύματα βιασμών. Η φροντίδα σας ήταν αυτή και τώρα έχουμε κροκοδείλια δάκρυα να αθωώσετε βιαστές, κάνοντας το κακούργημα πλημμέλημα» είπε ο κ. Φλωρίδης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που φώναζαν από τα έδρανα «ντροπή!».

Καβγάς με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Φώναζε όσο θες! Εδώ είναι τα χαρτιά, οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όχι δικές μου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και χάρη σε αυτούς διασώθηκε η διάταξη και τώρα μας λέτε διάφορα. Και τελικά αφού δεν μπορέσατε να κάνετε αυτό, μειώσατε την ποινή για να έρθει μετά η κυβέρνηση της ΝΔ να το κάνει ισόβια. Η θεσμική μνήμη στον τόπο υπάρχει, ανατρέξτε να δείτε δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για να μιλάτε τώρα για δικαιοσύνη. Πρέπει να σεβόμαστε ως θεσμό που καταφεύγει ο πολίτης ως τελευταίο καταφύγιο. Οι συμπεριφορές κάποιων λειτουργών κάποιες φορές δεν αμαυρώνουν το σύνολο του θεσμού. Το στίγμα της απόπειρας αυτής, κ. Τζανακόπουλε, που πήγε στον Άρειο Πάγο για να στήσετε τη σκευωρία της Novartis. Και βγήκε ο αρχηγός σας και λέει καθαρά, σκευωρία. Θέλει πολλή προσοχή όταν αναφέρεστε στο κύρος της Δικαιοσύνης όταν πήγατε να την πλήξετε, όταν επιχειρήσατε να στείλετε σε Ειδικό Δικαστήριο πολιτικούς αντιπάλους επειδή ήταν αντίπαλοι. Και τώρα λέτε τα κάναμε καλά και νομίζετε ξοφλήσατε», είπε. Μέσα σε ένταση, ο κ. Φλωρίδης επισήμανε πως η Δικαιοσύνη όρθωσε ανάστημα και καταδίκασε δύο υπουργούς με τα πλέον ατιμωτικά αδικήματα. «Έχετε τα μούτρα μετά από τόσα όσα κάνατε, για τον βιασμό ανηλίκων ειδικά, να μας κάνετε μαθήματα δημοκρατίας;», αναρωτήθηκε, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν «και ο Λιγνάδης;» και τον υπουργό να αντιπαρέρχεται: «Δεν ξέρω, ο Λιγνάδης αξιοποίηση του κώδικά σας έκανε! Αυτός ισχύει ακόμα».

«Είναι εντυπωσιακό το πάθος του υπουργού όταν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και σκοπίμως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Γνωρίζουν οι πάντες στον τόπο ότι η ψήφιση του Ποινικού Κώδικα το 2019 έγινε με πρόταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως τέτοια και είχε αρχίσει να μελετά την τροποποίηση 10 χρόνια μετά. Όταν έρχεται η πρόταση έτσι, ή ψηφίζεται στο σύνολο ή όχι. Αυτό το αποκρύπτει ο υπουργός, συκοφαντεί εδώ και καιρό», είπε ο Αλ. Αυλωνίτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ένταση να «χτυπάει» κόκκινο.

-Αυτό είπαμε; – Αυτό είπατε, ξεκάθαρα. – Σταμάτα τώρα, όχι σε μας. Πρόεδρος: Ήρεμα…

Τζανακόπουλος: Συκοφαντεί και κάνει προπαγάνδα «Καταλαβαίνω την οργή του κ. Φλωρίδη, είναι η οργή του νεοφώτιστου που θέλησε να δώσει διαπιστευτήρια στη νέα του παράταξη. Αυτό όμως που πάσχει από σύνδρομο γενιτσαρισμού. Δεν του δίνει δικαίωμα όμως να ψεύδεται, συκοφαντεί και κάνει προπαγάνδα», απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη Νέα Αριστερά, ο οποίος χαρακτήρισε τον υπουργό συκοφάντη.

«Για να δούμε ποιος ψεύδεται: Το ρεπορτάζ παραθέτει την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κάνει λόγο για απαράδεκτο άρθρο, το 336, που κατατέθηκε τότε. Επίσης, υπάρχουν δηλώσεις εδώ, της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καβαδία και της Μαρίας Θελερίτη που λένε απόπειρα κλιμάκωσης το αδίκημα βιασμού ανάλογα με την απειλή σε πλημμέλημα είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να τη ψηφίσουμε. Οι βουλευτές Γ. Δημαράς και Γιάννης Τσιρώνης δήλωσαν ότι δεν θα το ψηφίσουν. Οι αντιρρήσεις αυτές, και ο διάλογος και τα ρεπορτάζ δεν έγιναν επί ανύπαρκτου θέματος», απάντησε ο κ. Φλωρίδης, με τον Θάνο Πλεύρη να προσθέτει: «Απορώ γιατί αντιδράτε. Το αρχικό σχέδιο, οι απειλές, η αρχική διατύπωση ήταν πλημμεληματική 3-5 έτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments