Διεθνή

Το Παρίσι προτείνει ευρωπαϊκή απαγόρευση για τις εξαγωγές μεταχειρισμένων ενδυμάτων

Το Παρίσι προτείνει ευρωπαϊκή απαγόρευση για τις εξαγωγές μεταχειρισμένων ενδυμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Pile of used clothes on a light background Second hand for recycling

Την απαγόρευση των εξαγωγών μεταχειρισμένων ενδυμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την απαγόρευση των εξαγωγών μεταχειρισμένων ενδυμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνει η Γαλλία, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας, την ώρα που οι κυβερνήσεις αναζητούν νέους τρόπους για να αντιμετωπίσουν το επιδεινούμενο πρόβλημα των κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο εμπορικά στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, η ΕΕ εξήγαγε 1,4 εκατ. μετρικούς τόνους χρησιμοποιημένων υφασμάτων το 2022, υπερδιπλάσια ποσότητα σε σχέση με το 2000. Τα ενδύματα αυτά μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση σε αφρικανικές χώρες, όπου τα είδη αυτά δεν μπορούν να μεταπωληθούν και καταλήγουν σε χωματερές, σύμφωνα με την ΕΕ.

Συνολικά, η Ευρώπη παράγει 5,2 εκατ. τόνους αποβλήτων από ενδύματα και υποδήματα κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μαζί με τη Σουηδία και τη Δανία, που στηρίζουν την πρόταση, η Γαλλία στοχεύει το θέμα να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο, που θεωρεί ότι για την πρακτική απόρριψης ενδυμάτων είναι υπεύθυνες οι εταιρίες λιανικής πώλησης της λεγόμενης «fast-fashion» (γρήγορης μόδας) που επωφελούνται από την υπερκατανάλωση.

«Η Αφρική δεν πρέπει να είναι πλέον ο κάδος απορριμμάτων της fast-fashion», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος σε δήλωση προς το Reuters. «Πρέπει να μειώσουμε τα απορρίμματα και να διαχειριζόμαστε τα δικά μας απορρίμματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments