Ελλάδα

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα [vid]

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Με μια σειρά εκδηλώσεων θα κορυφώσει αυτό το τριήμερο τον εορτασμό της Αποκριάς ο δήμος Αθηναίων, σε γειτονιές και στο κέντρο της πόλης. Για το Σάββατο (16/3) έχουν προγραμματιστεί δράσεις για μικρούς και μεγάλους σε διάφορά σημεία της Αθήνας. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους κολάζ με χαρτοπόλεμο στην Πινακοθήκη, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και θα διασκεδάσουν στην αποκριάτικη γιορτή στον πεζόδρομο της συμβολής Γενναίου Κολοκοτρώνη και Ματρόζου.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει με τις μελωδίες της την Καλλιδρομίου, το σύνολο κρουστών Bloco Swingueira με βραζιλιάνικους ρυθμούς και χορό θα πραγματοποιήσει μια αποκριάτικη διαδρομή από τον Περιφερειακό Φιλοπάππου έως την Πλατεία Μερκούρη, ενώ πολιτιστικοί σύλλογοι θα αναβιώσουν έθιμα σε άλλα σημεία της πόλης.

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί παιδική αποκριάτικη γιορτή και αναβίωση της Πλακιώτικης Αποκριάς από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Την Κυριακή της Αποκριάς (17/3) μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα συμμετέχουν σε δυο μεγάλες γιορτές στο κέντρο της πόλης. Το πρωί (11:30), τα παιδιά θα ξεφαντώσουν με τις αποκριάτικες στολές τους στο Ζάππειο, όπου θα τους περιμένουν ομαδικά παιχνίδια και παντομίμα, ξυλοπόδαροι, καλλιτέχνες τσίρκου, μασκότ και πολλές εκπλήξεις.

Το απόγευμα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναβιώνει, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, το παραδοσιακό καρναβάλι στους δρόμους της Πλάκας με μια μεγάλη αποκριάτικη πομπή, που θα ξεκινήσει στις 17:30 από την Πλατεία Συντάγματος, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και άλλα μουσικά και χορευτικά σχήματα να δίνουν το ρυθμό. Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω των οδών Ερμού και Ευαγγελιστρίας, Πλατεία Μητροπόλεως και οδού Πανδρόσου, η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια σειρά από φαντασμαγορικά δρώμενα με ακροβάτες, εντυπωσιακούς χορευτές, βραζιλιάνικους χορούς, καθώς και superFire & Pyroshow και supermagic show. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Ιωάννα Μαλέσκου και ο Θάνος Βάγιος.

Συνεχίζονται με την συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Πάτρα.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα φτάνουν κάθε 5 λεπτά γεμάτα τα λεωφορεία στα ΚΤΕΛ, ενώ σημειώνεται αύξηση σε επισκέπτες σε σχέση με πέρυσι κατά 20% οι οποίοι ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μιχάλης Βασιλάκης σήμερα (16/3) πραγματοποιείται ο φημισμένος σοκολατοπόλεμος και η νυχτερινή ποδάραδα. Η Πάτρα αναμένει περισσότερους από 200 χιλιάδες επισκέπτες με 120 δρομολόγια να αναχωρούν μόνο σήμερα από Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα με προορισμό την Πάτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments