Ελλάδα

Χαρταετός: Γυναίκα χτυπήθηκε από ρεύμα όταν ο χαρταετός ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ

Χαρταετός: Γυναίκα χτυπήθηκε από ρεύμα όταν ο χαρταετός ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Παραλίγο να σημειωθεί μία τραγωδία ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας

Παραλίγο να σημειωθεί μία τραγωδία ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, όταν μία γυναίκα χτυπήθηκε από το ρεύμα, καθώς ο χαρταετός της ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στα Ίσθμια Κορινθίας και η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το korinthostv, αναμένεται και η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Αττικής μετά την ηλεκτροπληξία που υπέστη.

Καθαρά Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε, τι συμβολίζει, γιατί πετάμε χαρταετό

Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος την Καθαρά Δευτέρα «καθαρίζουν» ό,τι απόμεινε από τα μη νηστίσιμα φαγητά της αποκριάς, Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως π.χ. στην Ήπειρο, οι νοικοκυρές καθαρίζουν τις κατσαρόλες και όλα τα χάλκινα σκεύη από τα λίπη της αποκριάς με ζεστό σταχτόνερο μέχρι ν’ αστράψουν και βάφουν άσπρα τα πεζοδρόμια.

Το πιάτο της ημέρας περιλαμβάνει νηστίσιμα, ως αποτοξίνωση από το πλούσιο φαγοπότι της Αποκριάς. Χαλβάς, ταραμάς, ελιές, πίκλες, θαλασσινά, φασολάδα, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Τα νηστίσιμα συνοδεύονται από τη λαγάνα, ένα είδος άρτου χωρίς προζύμι, με ελλειπτικό σχήμα και πεπλατυσμένος για να ψήνεται εύκολα. Η λαγάνα φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους Ισραηλίτες κατά τη νύχτα της Εξόδου τους από την Αίγυπτο, υπό την καθοδήγηση του Μωυσή. Έκτοτε, επιβαλλόταν από τον Μωσαϊκό Νόμο για όλες τις ημέρες της εορτής του Πάσχα, μέχρι που ο Χριστός στο τελευταίο του Πάσχα ευλόγησε τον ένζυμο άρτο. Η ιστορία της λαγάνας διατρέχει όλη τη διατροφική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο Αριστοφάνης στις «Εκκλησιάζουσες» λέει «Λαγάνα πέττεται», ενώ ο Οράτιος στα κείμενά του, αναφέρει τη λαγάνα ως «Το γλύκισμα των φτωχών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments