Policy Briefs

Λαγκάρντ: Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για την πορεία των επιτοκίων

Λαγκάρντ: Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για την πορεία των επιτοκίων

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

"Οι αποφάσεις μας θα πρέπει να συνεχίσουν να βασίζονται στα στοιχεία και θα γίνονται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, με βάση τις νέες πληροφορίες που θα έχουμε", σημείωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων της μετά από μια -πιθανή- κίνηση τον Ιούνιο, σύμφωνα με την πρόεδρο της τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ομιλία της σήμερα, η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι “όσον αφορά τα στοιχεία που διαμορφώνουν τις αποφάσεις μας, θα γνωρίζουμε λίγα περισσότερα τον Απρίλιο και πολλά περισσότερα τον Ιούνιο”. Από εκεί και πέρα, το μονοπάτι της νομισματικής πολιτικής δεν είναι ξεκάθαρο.

“Οι αποφάσεις μας θα πρέπει να συνεχίσουν να βασίζονται στα στοιχεία και θα γίνονται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, με βάση τις νέες πληροφορίες που θα έχουμε”, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Φρανκφούρτη.

“Αυτό δείχνει ότι ακόμα και μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε από πριν σε μια συγκεκριμένη πορεία στα επιτόκια”.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν τους επόμενους μήνες για τους μισθούς, την παραγωγικότητα και τα περιθώρια στην εταιρική κερδοφορία θα καθορίσουν το πότε θα μειωθούν τα επιτόκια.

“Αν τα στοιχεία δείξουν επαρκή ευθυγράμμιση μεταξύ της πορείας του υποκείμενου πληθωρισμού και των προβλέψεων μας και εφόσον η μετάδοση [της νομισματικής πολιτικής] παραμένει ισχυρή, θα είμαστε σε θέση να κινηθούμε στη φάση του μετριασμού του κύκλου της νομισματικής πολιτικής και να κάνουμε λιγότερο περιοριστική την πολιτική μας”, πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments