Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέμμα στραμμένο στη θετική πολιτική ατζέντα

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέμμα στραμμένο στη θετική πολιτική ατζέντα

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αριστερή στροφή με ζητήματα που απασχολούν και το κοινωνικό Κέντρο είναι αποφασισμένη να κάνει η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να επενδύει στη θετική ατζέντα και αυτό συμβαίνει, επειδή στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η άνοδος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις δεν είναι τυχαία. Οι ολοκληρωμένες οικονομικές προτάσεις που παρουσιάστηκαν για την καταπολέμηση της φτώχειας και την οικοδόμηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το μέρος που προβλέπει μειώσεις φόρων για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και υψηλότερους φόρους για τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να πραγματοποιήσει μια αριστερή στροφή, η οποία να κινητοποιεί πολιτικά και ένα σημαντικό τμήμα του κεντρώου χώρου. Η σχετική πρόταση νόμου θα είναι έτοιμη με το που θα λάβει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης το απολυτήριό του από τον στρατό, στις αρχές Απριλίου.

Η πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας είχε ως επίκεντρο το θέμα των Τεμπών και τη σημερινή κοινοβουλευτική συζήτηση. Από την Κουμουνδούρου είπαν όχι σε προανακριτική επιτροπή που οδηγεί σε “αμνηστία” με βάση την απόφαση της πλειοψηφίας, στηρίζοντας το αίτημα του φυσικού δικαστή να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν. Ένα άλλο θέμα που θα συνεχίσουν να προωθούν είναι η διαρροή των email, η οποία προξένησε σοβαρά προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Τονίζουν πως η κυβέρνηση πρέπει να παραδώσει όλα τα στοιχεία στα πολιτικά κόμματα και ταυτόχρονα, στον εισαγγελέα, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγιναν επίσης οι πρώτες συζητήσεις σχετικά με την ανακατανομή του ρόλου του τμήματος επικοινωνίας, το οποίο αναμένεται να υποστεί ορισμένες αλλαγές. Το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα είναι η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδοπούλου και τα κεντρικά θα βρίσκονται στην Κουμουνδούρου. Προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει σε πολλές επαρχίες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκπροσώπηση, αποφασίστηκε ποιοι βουλευτές θα είναι “διπλοθεσίτες” και το κόμμα θα είναι υπεύθυνο για τη λήψη πληροφοριών σχετικά με τις ανάγκες των περιφερειών στις οποίες δεν κέρδισε έδρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Θεοδώρα Τζάκρη θα αναλάβει την Πιερία και την Ημαθία, ο Πέτρος Παππάς και τις Σέρρες, ο Γ. Σαρακιώτης την Ευρυτανία, η Κατερίνα Νοτοπούλου την Καβάλα, ο Χρήστος Γιαννούλης τη Λέσβο, η Ράνια Θρασκιά τη Χίο, o Γιώργος Καραμέρος τη Δυτική Αττική κ.λπ. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, επειδή ήταν παρόντες μόνο 25 βουλευτές, που στο τέλος φέρεται να μειώθηκαν κι άλλο, τέθηκε και θέμα καταγραφής των απόντων έτσι ώστε στην επόμενη συνεδρίαση να μην υπάρχουν απουσίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments