Οικονομία

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα έχει την επενδυτική βαθμίδα – Ήταν αδύνατον να μας ανεβάσει ξανά ο Mood’ys

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα έχει την επενδυτική βαθμίδα – Ήταν αδύνατον να μας ανεβάσει ξανά ο Mood’ys

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ANT1//«Ωστόσο μιλά με πολύ θετικά λόγια για την ελληνική οικονομία. Την έχουμε την επενδυτική βαθμίδα θα πάρει τον χρόνο της θα κάνει εξέταση της οικονομίας και με τον στόχο που ακολουθεί θα αποφασίσει», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

"Όσοι περίμεναν αναβάθμιση δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα θέματα" τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Ήταν σχεδόν αδύνατον να μας ανεβάσει ξανά τόσο γρήγορα ο οίκος Moody’s τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στη μη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως «όσοι περίμεναν αναβάθμιση δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα θέματα. Εμείς δεν τον περιμέναμε. Μας ανέβασε τον φθινόπωρο 2 μονάδες και ήταν σχεδόν αδύνατον να μας ανεβάσει ξανά τόσο γρήγορα».

«Ωστόσο μιλά με πολύ θετικά λόγια για την ελληνική οικονομία. Την έχουμε την επενδυτική βαθμίδα θα πάρει τον χρόνο της θα κάνει εξέταση της οικονομίας και με τον στόχο που ακολουθεί θα αποφασίσει», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Η Ελλάδα έχει την επενδυτική βαθμίδα. Σήμερα, ο Economist κατατάσσει 1η την Ελλάδα σε 82 χώρες, στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», υποστήριξε ακόμη. Όπως επεσήμανε «δεν ισχυριζόμαστε ότι ο κόσμος τρώει με χρυσά κουτάλια. Πολλοί που ήταν άνεργοι τώρα έχουν βρει δουλειά».

Σχετικά με την μείωση προμηθειών από τις τράπεζες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας υποστήριξε ότι «δεν είναι μόνο οι τράπεζες είναι και οι πιστωτικές. Είναι θέμα δικής τους εμπορικής πολιτικής σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις. Υπάρχει ένα εναλλακτικό εργαλείο, το iris με το οποίο δεν πληρώνουν οι πολίτες προμήθεια για μεταφορά έως 500 ευρώ».

Όσον αφορά τις τιμές των ακινήτων και τις αλλαγές στο όριο της golden visa τόνισε πως «όταν το όριο ήταν χαμηλότερο οι ιδιοκτήτες δεν το έδιναν σε κάποιο ζευγάρι η κάποιον από την Ελλάδα καθώς ήθελα να το δώσουν σε κάποιον μέσω golden visa πιο ακριβά. Τώρα με το όριο στις 800.000 θα είναι πιο δύσκολο».

Ερωτηθείς για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και την απουσία του Πρωθυπουργού και του κ. Καραμανλή από την Βουλή κατά την συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής απάντησε πως «εννοείται πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και γ αυτό έχει κινηθεί ταχύτατα η δικαιοσύνη. Από κει και πέρα πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλεία της. Στα Τέμπη σε αντίθεση με το Μάτι έχει κινηθεί ταχύτατα. Ο Πρωθυπουργός το 2020 και το 2021 δεν πήγε σε συζήτηση για εξεταστικές που είχαν γίνει για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και την υπόθεση Παππά. Ο κ. Καραμανλής ήταν στην εξεταστική επιτροπή και απάντησε. Έχει μιλήσει στην Βουλή. Δεν ήταν στην ολομέλεια αλλά ήταν στην εξεταστική. Η συγκάλυψη θα είχε νόημα αν κρύβαμε κάτι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments