Αθλητισμός

Οστικό οίδιμα: Αυτή είναι η διάγνωση για τον Πετρούσεφ

Οστικό οίδιμα: Αυτή είναι η διάγνωση για τον Πετρούσεφ

Πηγή Φωτογραφίας: [368199] EUROLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του

Άτυχος στάθηκε ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Βιλερμπάν για την 31η αγωνιστική της Euroleague, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ο Σέρβος τραυματίστηκε στο γόνατο και χρειάστηκε να μεταβεί στο «Ιατρικό» για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο διεθνής φόργουορντ έδειξαν ότι έχει υποστεί οστικό οίδημα. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί και θα γίνει γνωστός ο χρόνος απουσίας του από τις προπονήσεις της πειραϊκής ομάδας.

Ο Πετρούσεφ απέναντι στην Βιλερμπάν πρόλαβε να αγωνιστεί για 07:26 λεπτά, έχοντας 8 πόντους, με 3/3 δίποντα και 2/2 βολές, ενώ επίσης είχε 1 κλέψιμο και 9 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τι είναι το οστικό οίδημα;

Τα οστά, εξωτερικά έχουν ένα σκληρό περίβλημα (φλοιός), ενώ εσωτερικά έχουν σπογγώδη μορφή και αποτελούνται από δοκίδες. Ως οστικό οίδημα ορίζεται η οστική βλάβη κατά την οποία «εξέρχεται» υγρό από τα τριχοειδή αγγεία των οστών στο διάμεσο χώρο των δοκίδων τους. Συμβαίνει δηλαδή ότι ακριβώς συμβαίνει και με το οίδημα σε οποιοδήποτε άλλο ιστό. Στους μαλακούς ιστούς όμως, όπως ξέρουμε, το οίδημα σημαίνει διόγκωση («πρήξιμο»), κάτι που φυσικά δε συμβαίνει στα οστά που έχουν στερεή και ανένδοτη δομή. Η καταγραφή του οστικού οιδήματος γίνεται μόνο με την μαγνητική τομογραφία.

Όταν εμφανίζεται οστικό οίδημα μετά από μία κάκωση τότε πιθανολογούμε ότι ίσως κάποιες από τις δοκίδες του σπογγώδους οστού έχουν υποστεί ρήξη – μικροκάταγμα. Αν και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε από τα οστά του σώματος, εμφανίζεται συχνότερα στα οστά των κάτω άκρων. Ειδικότερα, προσβάλλει συνήθως στα οστά που δέχονται μεγάλα φορτία όπως συμβαίνει στις αρθρώσεις των ισχίων, των γονάτων και των ποδοκνημικών («αστράγαλοι»).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments