Πολιτική

ΝΔ: Συνεχίζει το άνοιγμα στο Κέντρο με τους ευρωβουλευτές που ανακοινώνει σήμερα

ΝΔ: Συνεχίζει το άνοιγμα στο Κέντρο με τους ευρωβουλευτές που ανακοινώνει σήμερα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Τα ονόματα και η πολιτική στόχευση.

Συμπληρώνεται το παζλ των γαλάζιων υποψηφίων με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας να ανακοινώνει εντός της ημέρας τα 3/4 των ονομάτων που θα συνθέσουν το ψηφοδέλτιό της δεδομένου ότι μέχρι τις 19 Απριλίου θα πρέπει να έχει κατατεθεί το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο στον Άρειο Πάγο. Ο κύβος ερρίφθη και σήμερα αναμένεται να μάθουμε ποιοι θα διεκδικήσουν σταυρό σε μια εκλογική αναμέτρηση με ειδικά χαρακτηριστικά αλλά και με «εργαλείο» την επιστολική ψήφο.

Οι συσκέψεις σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για την τελική σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, το οποίο στόχος είναι να εκπέμπει ανανέωση, διεύρυνση αλλά και να ικανοποιεί τους παραδοσιακούς συντηρητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ, για να ανακοπούν οι διαρροές προς τα δεξιά. Για τον λόγο αυτό, οι σημερινές ανακοινώσεις θα συνδυάζουν πρόσωπα από τον κεντρώο χώρο με μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, τεχνοκράτες και προσωπικότητες με μακρά διαδρομή στο πολιτικό γίγνεσθαι αλλά και φρέσκα πρόσωπα με διάθεση για προσφορά.

Από τους νυν ευρωβουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη και Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ εκτός θα μείνει – όπως έχει ανακοινώσει η ίδια – η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, καθώς και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Άλλες υποψηφιότητες που έχουν με μεγάλη βεβαιότητα «κλειδώσει» και θα ανακοινωθούν σήμερα είναι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, η πρώην βουλευτής Πειραιά και γνωστή παρουσιάστρια Νόνη Δούνια, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, που είναι σήμερα πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, όπως και της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα.

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα συμβολίζει το συστηματικό άνοιγμα στο χώρο του κέντρου, με ονόματα όπως ο Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρης Σέρμπος.

Υποψήφιος με τη ΝΔ θα είναι και ο δικηγόρος Σπύρος Καρανικόλας, που έχει στο πρόσφατο παρελθόν διατελέσει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ. Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου θα συμμετέχουν και δύο κομματικά στελέχη, η γραμματέας εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, που έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας και είναι πρόεδρος στην ΑΜΚΕ «WinCancer» και ο Θεσσαλονικιός γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Σακελλάρης. Το ψηφοδέλτιο θα στελεχωθεί και με έναν απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην ανώτατο αξιωματικό.

 Επίσης. στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, με στόχευση στο πιο συντηρητικό κοινό της παράταξης, ενώ η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νόνη Δούνια, και ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, Γιώργος Καλλιακμάνης, φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει».

Παράλληλα, ακούγεται το όνομα του γιου του Μανώλη Μητσιά, Μίλτου Μητσιά, ο οποίος είναι οδοντίατρος στο επάγγελμα, αλλά και του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουκοδήμου. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας που παραμένει στις φυλακές, Φρέντης Μπελέρης, καθώς ο πρωθυπουργός έχει λάβει σχετική εισήγηση από κορυφαίους υπουργούς, ωστόσο δεν έχει καταλήξει στην τελική απόφασή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments