Πολιτική

Μπελέρης: Από την καταδίκη Ράμα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

Μπελέρης: Από την καταδίκη Ράμα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

Πηγή Φωτογραφίας: Botasot.al

Η υποψηφιότητα Μπελέρη θα δώσει πόντους στην κυβερνητική παράταξη, ικανοποιώντας το αίσθημα μιας μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών που θεωρούν άδικη τη φυλάκισή του.

Τις επόμενες κινήσεις της στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ζυγίζει η Αθήνα, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου της Αλβανίας να τον καταδικάσει σε δύο χρόνια φυλάκιση για εξαγορά ψήφων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει σοβαρά να εντάξει τον Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, με στόχο να στείλει πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, επιμένοντας παράλληλα στη θέση της Αθήνας προς τις Βρυξέλλες, ότι η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν είναι διμερές αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα.

Ήδη εδώ και αρκετές ημέρες στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες για μια πιθανή υποψηφιότητα του Φ. Μπελέρη, ενώ είναι ενδεικτικό πως όσοι συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κωλύματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αν τελικώς αποφασιστεί.

Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου θεωρούν ότι μια πιθανή υποψηφιότητα του Φ. Μπελέρη θα δώσει σημαντικούς πόντους στην κυβερνητική παράταξη, ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα μιας μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών που θεωρούν άδικη την φυλάκισή του, ενώ ακόμα και στη λεγόμενη «πατριωτική» πτέρυγα των ψηφοφόρων θα στείλει ένα σαφές μήνυμα για πολιτικό επαναπατρισμό.

Ορόσημο για τις όποιες εξελίξεις θα αποτελέσει η νέα δικαστική διαδικασία επί Αλβανικού εδάφους την ερχόμενη Τρίτη, όπου και οι αρχές της γειτονικής χώρας θα κρίνουν αν ορθώς αποφασίστηκε η καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Ο Φρέντι Μπελέρης, παραμένει εδώ και δέκα μήνες στη φυλακή και αν η απόφαση δεν αλλάξει, τότε αυτός και η οικογένειά του είναι αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Σε κάθε περίπτωση, για την Ελλάδα, η υπόθεση αφορά το κράτος δικαίου.

Η καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη χαρακτηρίστηκε ως μία αναμενόμενη εξέλιξη, για όσους παρακολούθησαν την υπόθεση από την αρχή.

Ήταν σαφές ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, καθοδηγούσε τις εξελίξεις σε αυτή την κατάληξη με στόχο να μπορέσει να προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές, με την περιοχή της Χειμάρρας να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερη περίπτωση για το real estate της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments