Αθλητισμός

ΑΕΚ Περιστέρι: Πέφτει η αυλαία της κανονικής σεζόν στα Λιόσια

ΑΕΚ Περιστέρι: Πέφτει η αυλαία της κανονικής σεζόν στα Λιόσια

Πηγή Φωτογραφίας: [366081] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΕΚ. (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τη Βασίλισσα απόψε Σάββατο (23/03, 20:15) στα Λιόσια, στο φινάλε της κανονικής σεζόν της Basket League

Έφτασε η ώρα για να πέσει η αυλαία της κανονικής σεζόν για την ΑΕΚ, που θα υποδεχθεί το Περιστέρι στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων απόψε Σάββατο (23/03, 20:15-aek365 και ΕΡΤ3) για την 22η και τελευταία αγωνιστική του δεύτερου γύρου της Basket League. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα και για τη Βασίλισσα δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Μόνος στόχος είναι η νίκη, που θα της δώσει την 6η θέση, χωρίς να περιμένει άλλα αποτελέσματα και έτσι θα της δώσει το εισιτήριο για να αγωνιστεί στο Top-6 (σ.σ. θέσεις 1-6), πριν από τα Play Offs, για να αποφύγει τα Play Out (σ.σ. θέσεις 7-12). Άπαντες στον Δικέφαλο οφείλουν να τα δώσουν όλα για να φτάσουν σε αυτή τη νίκη.

Η ΑΕΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 6η θέση, με ρεκόρ 9-12, ενώ το Περιστέρι έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την 3η θέση και έχει ρεκόρ 14-7. Σε περίπτωση που οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν καταφέρουν να κερδίσουν, τότε θα περιμένει νίκη του Αμαρουσίου απέναντι στον Κολοσσό μέσα στη Ρόδο, να νικήσει ο ΠΑΟΚ μέσα στην Καρδίτσα. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ενώ παίζεται η 6η θέση, ο ΕΣΑΚΕ όρισε το ματς της ΑΕΚ να γίνει το Σάββατο (23/03), ενώ τα παιχνίδια των άλλων δύο διεκδικητών μπήκαν μία μέρα μετά, δηλαδή την Κυριακή (24/03).

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα στην ΑΕΚ, με τους τραυματισμούς των Δημήτρη Φλιώνη (ενοχλήσεις στη μέση) και Τζάστιν Τίλμαν (κάταγμα εκ κοπώσεως τετάρτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός). Από την άλλη μεριά, ο Λάνγκστον Χολ είναι πλέον διαθέσιμος να αγωνιστεί και στη Basket League, αφού ως γνωστόν δηλώθηκε στο ελληνικό ρόστερ. Έτσι, πλέον εκτός ομάδας έχει τεθεί ο Τζόρνταν Μόργκαν, λόγω του τραυματισμού του (μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού αγκώνα).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AEK B.C. (@aekbc)

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΑΕΚ στην παράδοση

Ας δούμε όμως και κάποια πράγματα σχετικά με την παράδοση. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά σε 70 αγώνες στην κατηγορία, από τη σεζόν 1983-84, όταν οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν για πρώτη φορά σε αυτήν. Συνολικά, η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο όπως είναι λογικό, με ξεκάθαρο προβάδισμα στα εντός έδρας παιχνίδια της. Συγκεκριμένα, η Βασίλισσα έχει 24 νίκες ως γηπεδούχος σε 34 αγώνες από καταβολής Α’ Εθνικής (σ.σ. από τη σεζόν 1963-64) και 18 νίκες σε 27 παιχνίδια σε επίπεδο Basket League (σ.σ. από τη σεζόν 1992-93). Συνολικά, δηλαδή ανεξαρτήτου έδρας, η ΑΕΚ έχει και πάλι προβάδισμα, με 39 νίκες σε 70 ματς στην Α’ Εθνική και με 29 νίκες σε 56 αγώνες στη Basket League.

Η μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε ματς στην έδρα της Ένωσης, είναι η νίκη που πέτυχε με +32, με σκορ 91-59 για τη σεζόν 2020-21. Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη επίδοση πόντων για έναν παίκτη σε αγώνα με γηπεδούχο την ΑΕΚ, ήταν οι 35 πόντοι που είχε σκοράρει ο Ντέρεκ Χάμιλτον της Βασίλισσας, στη νίκη με 100-83 για τα Play Offs της σεζόν 1992-93 (σ.σ. θέσεις 5-8).

Στο ματς της περσινής σεζόν, η ΑΕΚ είχε κερδίσει στην κανονική σεζόν με 68-64 (Φλιώνης 14π., 4/5δ., 2/2τρ., Στρέλνιεκς 12π., 5/5δ., Γιάνκοβιτς 10π., 7ρ.) για τη 14η αγωνιστική. Γενικά, τη σεζόν 2022-23, η Ένωση είχε κερδίσει και τα δύο ματς της κανονικής περιόδου, αλλά το Περιστέρι είχε επικρατήσει στους δύο αγώνες των δύο ομάδων στα προημιτελικά των Play Offs.

Πάμε και στο ματς του πρώτου γύρου στη φετινή σεζόν, όπου η ΑΕΚ δεν τα είχε καταφέρει στο Περιστέρι, με το τελικό σκορ σε εκείνο το ματς της 11ης αγωνιστικής να είναι το 89-78 (Καμπενγκέλε 14π., 4/6δ., 10ρ., Ραντλ 13π., 6ρ., 3ασ.) υπέρ των γηπεδούχων.

Τα εισιτήρια για το ΑΕΚ-Περιστέρι

Όσον αφορά στα εισιτήρια για το ματς της ΑΕΚ με αντίπαλο το Περιστέρι, ως γνωστόν βρίσκονται από τις προηγούμενες μέρες σε κυκλοφορία, σε ηλεκτρονική μορφή. Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ ανέφερε σχετικά: «Η ΑΕΚ ΒETSSON BC ανακοινώνει, ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση της «Βασίλισσας», με αντίπαλο το Περιστέρι Bwin.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League 2023-2024, το Σάββατο (23/03, 20:15), στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων.

Τιμές εισιτηρίων:  15, 20, 25, 30, 50, 100, 150 ευρώ

Τρόποι αγοράς:

-H αγορά των εισιτηρίων γίνεται με χρέωση όλων των καρτών Visa και Mastercard (προπληρωμένες, χρεωστικές, πιστωτικές).

Για να αγοράσετε το εισιτήριό σας, μέσω της VIVA, πατήστε ΕΔΩ.

-Για την αγορά κάθε εισιτηρίου είναι υποχρεωτική η καταχώρηση του ονόματος και του αριθμού ΑΜΚΑ.

-Η είσοδος για τα παιδιά έως 10 ετών είναι ελεύθερη (συμπεριλαμβάνεται και το έτος γέννησης 2013)».

*Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι οι διεθνείς, Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης), Στέλιος Συμεωνίδης (Θεσσαλονίκης) και μαζί τους, θα είναι ο Γιώργος Κατραχούρας (Κρήτης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments