Διεθνή

Μόσχα: Η στιγμή της σύλληψης και ανάκρισης υπόπτου [vid]

Μόσχα: Η στιγμή της σύλληψης και ανάκρισης υπόπτου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Οι ρωσικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από την ανάκριση ενός εκ των υπόπτων για την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στην περιοχή Crocus της Μόσχας.

Αναφέρεται ότι ο ύποπτος που είναι πολίτης του Τατζικιστάν, φέρεται να προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα δέντρο. 

Οι ρωσικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από την ανάκριση ενός εκ των υπόπτων για την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στην περιοχή Crocus της Μόσχας.

Αναφέρεται ότι ο ύποπτος που είναι πολίτης του Τατζικιστάν, φέρεται να προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα δέντρο.

11 άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα για το μακελειό στη Μόσχα

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) ανακοίνωσαν πως έχουν ταυτοποιήσει τους πέντε ενόπλους που εισέβαλαν στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall, έχοντας συλλάβει τους έντεκα από αυτούς, όλοι τους ισλαμιστές από την περιοχή της Ινγκουσετίας, στη νότια Ρωσία.

Μάλιστα, για τους τρεις δόθηκαν και τα ονόματά τους στη δημοσιότητα: Γκουράζεφ Αμιρκάν (γεννημένος το 1989), Οζντόεφ Αντάμ (1987) και Τσουρόεφ Ζελιμκάν (2000).

Συγκεκριμένα, οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας μετά από καταδίωξη με αυτοκίνητο, δήλωσε ο βουλευτής Αλεξάντερ Χινστέιν στο Telegram το Σάββατο.

«Άλλοι ύποπτοι διέφυγαν σε ένα κοντινό δάσος με τα πόδια», πρόσθεσε.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Σημειώνεται πως την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, μέσω ανάρτησης στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το Reuters αναφέρει ότι έγινε ανάρτηση σε κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram. Η πλήρης δήλωση αναφέρει: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: Οι τρομοκράτες είχαν επαφές στην Ουκρανία

Οι ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στην επίθεση στη Μόσχα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους το βράδυ της Παρασκευής, σκόπευαν να περάσουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB).

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας και είχαν σχετικές επαφές στην ουκρανική πλευρά», σύμφωνα με το TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία ασφαλείας FSB.

Η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε ξεχωριστά ότι συνολικά τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή Μπριάνσκ.

Ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαήλο Ποντόλιακ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Κίεβο δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση της Παρασκευής

Σύμφωνα με το BBC, αμέσως μετά την επίθεση, προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά στη στέγη του συναυλιακού χώρου, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments