Διεθνή

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μακελειό στη Μόσχα: “Ακούγαμε ριπές, νομίζαμε ότι είναι πυροτεχνήματα”

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μακελειό στη Μόσχα: “Ακούγαμε ριπές, νομίζαμε ότι είναι πυροτεχνήματα”

Πηγή Φωτογραφίας: dokari.gr//«Τρέξαμε στα παιδιά, πέσαμε κάτω και αρχίσαμε να στήνουμε "φράγματα" από τραπέζια και καρέκλες, και αρκετοί τραυματίες ήρθαν τρέχοντας κοντά μας», είπε η γυναίκα

Πολλοί από τους επιζώντες περιέγραψαν τις στιγμές πανικού που επικράτησαν μέσα στο κτίριο τη στιγμή που δεκάδες άνθρωποι επιχειρούσαν να διαφύγουν

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως από επιζώντες του χθεσινού μακελειού που σημειώθηκε σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 130 νεκρούς και 200 τραυματίες. Μία γυναίκα μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι βρισκόταν μαζί με την 11χρονη κόρη της σε ένα καφέ κοντά στην είσοδο του συναυλιακού χώρου και αγόραζαν παγωτό. Τότε άκουσαν έναν θόρυβο και κάποιος ήρθε και τους είπε να πέσουν στο πάτωμα. 

«Τρέξαμε στα παιδιά, πέσαμε κάτω και αρχίσαμε να στήνουμε “φράγματα” από τραπέζια και καρέκλες, και αρκετοί τραυματίες ήρθαν τρέχοντας κοντά μας», είπε η γυναίκα. Πολλοί από τους επιζώντες περιέγραψαν τις στιγμές πανικού που επικράτησαν μέσα στο κτίριο τη στιγμή που δεκάδες άνθρωποι επιχειρούσαν να διαφύγουν. Η Σόφικο Κβιρικασβίλι νόμιζε ότι αυτό που άκουσε αρχικά ήταν «κάποιο είδος ατελείωτης έκρηξης κροτίδων -γύρισα στην αίθουσα μια φορά και μετά ξανά. Την τρίτη φορά, συνειδητοποίησα ότι όλοι στην αίθουσα είχαν αρχίσει να τρέχουν μακριά προς όλες τις κατευθύνσεις».

Ένας φωτογράφος, ο Ντέιβ Πρίμοφ, είπε ότι υπήρξε μια δυνατή έκρηξη και μια σκηνή πανικού. Κάποιοι στο θέατρο προσπάθησαν να ξαπλώσουν ανάμεσα στα καθίσματα, αλλά με αρκετούς ένοπλους να ανοίγουν πυρ στους πάγκους, αυτό προσέφερε ελάχιστη προστασία.

Όσοι από το κοινό μπορούσαν, κατευθύνθηκαν προς τη σκηνή. Άλλοι προσπάθησαν να βρουν ψηλότερες εξόδους, ωστόσο κάποιες από τις πόρτες ήταν κλειδωμένες. Η Μαργαρίτα Μπούνοβα μόλις είχε πιάσει γυαλιά όπερας για την παράσταση όταν άκουσε αυτό που νόμιζε ότι ήταν πυροτεχνήματα, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε γρήγορες εκρήξεις που η ίδια και ο σύζυγός της αναγνώρισαν ως πυροβολισμούς.

«Κάποιος είπε τρέξτε κάτω και ήταν απόλυτο σκοτάδι… μπορούσαμε να ακούσουμε ριπές πυροβολισμών πίσω μας μέχρι να βγούμε έξω», είπε. Ένας άνδρας είδε την επίθεση να εκτυλίσσεται από ένα θεωρείο: «Έριξαν μερικές βόμβες μολότοφ, όλα άρχισαν να καίγονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments